Köszönjük szépen!

Évekkel ezelőtt, még Pesten éltünk, amikor felmerült bennünk egy kérdés. A beszélgetés során lehetetlennek tűnt megválaszolni ezt a kérdést. Szó szót követett, míg végül hosszantartó gondolkodás és beszélgetés után megtaláltuk a választ a kérdésre. A válasz egyetlen szó volt.

De az öröm nem tartott sokáig. Bár látszólag megfejtettünk egy ilyen óriásinak tűnő feladatot, hamar rájöttünk, hogy a megfejtés helytelen. A szó bármi más is lehetett volna, mert nem az a lényeg, hanem a mögöttes tartalom. Az intenet korában sajnos a „tartalom” gyakran már egész mást jelent, mint amit mi keresünk, az említett kérdésre megadott helyes válasz is éppen ezért volt helytelen.

A kérdés így hangzik röviden: miért fontos a pénz? De amiért ez egy nehéz kérdés, így hanzik pontosítva: Ha lenne egy nap a világban, amikor mindenki ugyanúgy dolgozik mint általában, de ezen az egy napon forint helyett valami mással lehetne fizetni, mi volna az? A kérdést úgy tedd fel magadnak, hogy a válaszod globálisan, mindenki számára elfogadható legyen!

Ha azonnal az jut eszedbe, hogy minden befizetnivalódat erre napra időzítenéd, akkor nem értetted meg a kérdést. Nem a lehetséges trükköket szerettük volna felsorolni, hanem a megoldást arra, hogy legalább egyetlen napra hogyan szabadulhatna meg az emberiség a saját maga által kreált kárhozattól?

A mi válaszunk egyszerűen csak annyi volt: „Köszönöm!” Aztán rájöttünk, hogy ehhez az kell, hogy mindannyian megértsük, a köszönet, a hála, vagy akár a fizetség nem azért van, mert jár neked! Ahhoz, hogy a világban egy napra eltörölhessük a fizetőeszközünket, (de legalábbis többre értékeljük,) tisztelnünk kell egymást és a tiszteletnek kölcsönösnek kell lennie. A kölcsönös tisztelet pedig csak úgy érhető el, ha kommunikálunk és kifejezzük az érzéseinket.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki így vagy úgy vette a bátorságot és ezt annak ellenére is megtette felénk, hogy ilyen furcsa, egyoldalú az ismeretségünk! 😉

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .