Levendula szüret | Az első levendula csokrunk

Levendula

Eleget ügyetlenkedtünk a levendulával, ideje élvezni az eddig tanultak gyümölcsét! A videóban látható levendulát egy évvel ezelőtt „illatozó levendula” néven vásároltuk egy webáruházból. Azóta egy év telt el és a növény ilyen sok virágot hozott.

Mint utólag kiderült, a legnehezebb időszakban; télen próbálkoztunk a #levendula szaporításával több-kevesebb sikerrel. Ebből a növényből csíptünk le néhány hajtást és dugványoztuk őket. Bár PET palack megoldással a levendulák új hajtást hoztak, napfény hiányában végül feladták a küzdelmet.

A tavasszal történt újrapróbálkozásunk óta azonban a levendula palántáink gyönyörűen növekednek (és virágoznak) a fóliasátorban, néhányat közülük már kiültettünk szabadföldbe. Ezek a fiatal növények ugyanúgy egy szárú hajtások, mint amikor a fólia sátorba kerültek, de a szabadföldben ezek az egy-egy szárak már virágot hoztak!

Tucatnyi van még belőlük a fóliasátorban, szándékosan nem ültettük ki őket egyszerre, hogy megismerhessük az igényeiket. Jelenleg úgy néz ki, hogy a legkevesebb vizet kapott szárak is életben vannak, úgyhogy éljen a tavasz és éljen a fóliasátor! Levendulát minden kertbe! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .