Livadi vlog 10. rész: kávét a kávéboltból

A mi korosztályunk, vagy a tőlünk idősebbek még biztos emlékeznek rá, hogy régen a hazai közértekben, (pl. Julius Meinl) voltak kávédaráló gépek. A gépek arra a pultra voltak felszerelve, ahol az ember átpakolta a kosárból a szatyorba a vásárfiát. Ma már csak kávézókban érezni azt a kávé illatot, amit ezek a gépek kreáltak.

A nyolcvanas években a trafik egészen mást volt, mint ma. Napjainkban már csak néhány kopott tábla: „#Kávé, tea, édesség” őrzi a retro trafikok hangulatának emlékét. Azok a trafikok ehhez a kisbolthoz hasonló méretűek voltak.

Ha beléptél egy ilyen kis kuckóba, a helységet kávé illat járta át, illetve dohány és a drazsé illata keveredett a levegőben. Ilyen trafikokban szereztük be a matricás albumhoz való matricákat is, de főleg az illat volt a jellegzetessége ezeknek az üzleteknek, pont mint #Livadi kávéboltjában, ahol nem csak darálják, de frissen is pörkölik a görög kávét. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .