Még valami: a nehézségek csak látszólag nehézségek!

Nincs dráma, csak megoldatlan feladat! – Természetesen itt nem a világjárvány áldozataira gondolunk, hanem minden ember jelenlegi korlátaira és nehézségeire. Az az életmód, amit a mai kor embere él, vagy élhet, korábban elképzelhetetlen volt, hiszen elődeink nagyon sokat dolgoztak azért, hogy nekünk ilyen „gazdag” életünk legyen. Bár az utóbbi évek azt sugallják, hogy a digitális kor fiataljaira kell hallgatnunk, azért ők is felnőttek valahogy. Soha ne felejtsük el az idősebbek intelmeit és amiket meséltek a múltból, mert mindig a múlt építi a jövőt! Rajtunk áll, a mi jó, vagy rossz döntéseinken múlik, hogy mennyire tesszük tönkre mindazt, amit őseink felépítettek.

Volt idő, amikor az ülőmunka még nem létezett és az asszonyok kapálni jártak a földekre. Volt idő, amikor az emberek a nappal együtt keltek, hogy jószágaikat ellássák. Ez volt az élelmük. Volt idő, amikor a férfiak végezték a nehéz fizikai munkát a tűző napon a gépek helyett. Van ennek egy szépsége, bizonyos szintig ez lenne a helyes. Senki nem akar azonban ennyire visszanyúlni az időben és a fejlődést egyszersmind’ tűzbe dobni. A tudás nem a technológia! A tudás az, amikor a fejlett ember képes megteremteni az egészséges egyensúlyt a természetes folyamatok és a technológia között. Amikor az ember felismeri a szükség és a luxus, valamint az érték és pazarlás közötti különbségeket.

Az igazi megvilágosodást az jelenti, amikor ráébredsz, hogy nem a pénz a legfontosabb a világon, hanem az idő. Beszéltünk már róla. A pénz is kell mint szükséges rossz, de a pénz csupán eszköz, amivel az idődet megváltod. Ha jót veszel belőle, a te „időd” is jó lesz. Ha hülyeségre, kacatokra költöd, rosszul eltöltött időt fogsz magad után hagyni. Pénzt bármikor lehet csinálni, de időt nem! Az életünk meghatározott időintervallum, ami csak rajtunk áll, hogy milyenné tesszük: az időt válasszuk, vagy a pénzt?!

Legyünk türelmesek, felelősséggel tartozunk egymás egésszégéért! Ne csak magunkra, hanem a környezetünkre is gondoljunk! Aki teheti, ne menjen emberek közé! Tedd fel a kérdést magadnak: ér annyit az a csokoládé? Mi nagyon szeretjük a csokoládét, de kivárjuk a csokoládé evésre alkalmas időt. Mi az időt választjuk. Te? #maradjotthon

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .