Meglátogatott minket egy őzike

Sokszor láttunk már őzet az elmúlt négy évben, de közelről egyszer sem sikerült felvenni őket, mert hamar megérzik az ember közelségét és elmenekülnek. Most fordítva zajlott a találkozás, mi lazán kávézgattunk a kertben és próbáltuk megfejteni az élet nagy kérdéseit, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a szomszéd kertjében mocorog valami az egyik gyümölcsfa alatt.

Az ember nem gondol egyből dinoszauruszra, vagy lehetetlennek tűnő állatokra, hiszen megszoktuk, hogy minden elefántnak tűnő avar molesztálás többnyire csak egy ártalmatlan sündisznó feltűnési viszketegsége, amint egy vakarózó medve képében akarja feltüntetni magát. Most mégis meg kellett dörzsölni a szemünket, mert megjelent előttünk a Csodaszarvas!

Óvatosan fürkésztük a drótkerítés aprócska rombuszaiban a „látomásunkat” megerősítő őzike szempárt. Amikor egyértelműsödött a helyzet, csak néztük, amint a dinoszaurusznak vélt őzike lakmározza a szomszéd barackfák éretlen gyümölcsét, majd próbáltunk közeledni hozzá…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .