Mi az a rendezetlenség és igaz-e, hogy nagy árat fizetünk érte?

A rendezetlenség fogalma tévesen él a fejünkben. Azt nevezzük rendezettnek, ami felett átvehetjük a hatalmat. A legtöbben azért depressziósak, mert az örökös megfelelést választják az elfogadás helyett. Ha elfogadod, hogy nem lehet minden úgy, ahogy te akarod, boldog ember leszel!

A belvárosi emeleti lakásban ücsörögve, amikor végre megvehetted életed első lapostévéjét, ülsz a kedvenc kanapédon és arról ábrándozol, amit a Bounty csoki reklámjában láttál. Egy gondtalan Édenkertről, ahol nincs más, csak te és a nagy ő, a tengerpart és a napfény…

A Bounty csoki reklámja 1990-ből

A türkizkék led homályos fényében hirtelen élesedni kezdenek a televízió szélei és hamar ráébredsz, hogy bilibe lóg a kezed. Eszedbe jut, hogy holnap ismét munka, amihez semmi kedved, de a hitelt valamiből fizetni kell. Hogyan vethetnél végre véget ennek az örökké tartó pokoli játszmának?!

A saját álmaidat váltsd valóra, ne másét!

Vidéken egy kis takaros házikóban szinte látod magad, amint a vidám színű nyári ruhádban a hófehér lepedőket teregeted a kertben, akár a filmekben… A házikónak kék zsaluk díszítik az ablakait, mint Görögországban, az ablakokban piros muskátli, a kert pedig színes virágok és lédús gyümölcsök sokaságától tarka. A vakító napsütésben meredve ismét rájössz, hogy bilibe lóg a kezed és ideje végre nekiállni a munkának!

Rengeteg a gyom… és már megint ott egy vakondtúrás! A fárasztó földművelés ma sem ér véget, holnap ismét el kell menni a boltba egy új locsolócsőért, hazafelé pedig be kell vásárolni a főzéshez. Este a kedvenc Netflix sorozatod és az internet itt is megmutatja a tökéletes kertet, amitől kedvet kapsz ahhoz a szép ágyásszegélyhez, amit a reklámban láttál…

Erdőkert
Rendezetlen kert. Nincsenek pálmafák és tagolt kertrészletek, se szökőkút. A fű sem színtiszta gyep. Olyan borzasztó?

Mi rontja el mindig az illúziót?!

Az embernek 5  + 1 érzékszerve van. Ezek közül a látásunk és a hallásunk az, amit a televízió elér. A televízió – benne van a nevében – vizionál. Vagyis egy olyan tökéletes világot tár elénk újra és újra, ami nem létezik. Befolyásolja az elménket. A tökéletesség mindenki számára vonzó, de a valóságban a tökéletesnek hitt képhez szagok, ízek és az érintések is társulnak. Vagyis a kókuszos csokoládé reklámjához hasonló illuzionált világ nem létezik, mert a reklámban nem érzel sem szúnyogcsípéseket, sem mást, ami negatív képet festene a termékről.

Budapesten ahhoz, hogy a közösségi életet élj, fel kell adni a saját igényeidet és annak megfelelően kell élned, ahogy a környezeted diktálja. Tök jó, hogy autósként vagy jelen a világban, de ahhoz, hogy ezt fenntarthasd, túlóráznod kell. Itt felmerül a kérdés: mi a fontosabb? A család, vagy az autó?!

Ki mondja meg, hogy mi szép és mi nem?

A szép ház sem fenékig tejföl! Saját otthonunk a képzeletünkben a fentebb leírt formában jelenik meg, ám a valóságban a kereskedelem bő kínálata miatt olyan felesleges részletekben veszünk el, amire nincs is szükségünk. Miért kellene emelt ágyás egy kertben, amikor a föld adott. Miért nem fogadjuk el azt, amit a természet ingyen felkínál? Miért tetszik nekünk jobban az ún. “rendezettség”?!

A nap mint nap ránk zúdított tökéletes és problémamentes világ képe az elfogadás minden csíráját kiírtja belőlünk és boldogtalanná tesz, mert már soha semmi nem elég jó senkinek, csak amit a tévében látott. …és akkor képzeld el, ez az egész jelenség hánnyal szorzandó, amikor az internetről beszélünk? Az internet mi mindennek az illúzióját ülteti el bennünk?!

A megoldás a vidéki életforma

Meg tudod fogalmazni, hogy mi a baj az életeddel? Valószínűleg az, hogy nem érzed jól magad a bőrödben. Ez azért van, mert mindenben a tökéletességet keresed, mint mindannyian! Mindig a jó érzéseket keressük, amit rövid, elillanó időszakokra a tökéletesség illúziójával képesek vagyunk megteremteni, de lássuk be végre, hogy a világ csupán egy illúzió, ami meg akar minket megváltoztatni! Amíg a szépet csak a lapos hastól, az izmos karoktól és más, a boltban megvásárolható termékektől várod, addig sajnos nem jön el az áhított változás az életedben!

Neked kell döntést hozni és neked kell változtatni!

Legyél bevállalós! Vedd meg a vidéki házat amit szeretnél, de vegyél lejjebb az igényeidből! Minél messzebb vagy az illúziókeltés forrásaitól amelyek az elmédet manipulálják, annál inkább képes leszel rá, hogy saját kezedbe vedd az életedet!

Nem nyugtatóra, tudatmódosító szerekre és okostelefonra van szükséged, hanem tiszta elmére, amivel átlátsz a káoszon. Ehhez időre van szükséged, amit gondolkodással tölthetsz és ami találékonyságra, önállóságra és függetlenségre ösztönöz. Minél kevesebb csövön áramlik az elménkbe a szar, annál tisztább marad a tudatunk és meglátjuk az élet valódi értékeit!

Megfelelés helyett vidéki megvilágosodás

Hagyd, hogy a természet önmaga legyen! Ülj le, dőlj hátra és figyeld, hogy mi történik! Hidd el, mindannyiunknak erre van szüksége, nem a rohanásra! Ha kivágsz minden fát, árnyék nélkül kiszárad a föld és nem lesz kellően termékeny a talaj! Nem lesz víz, nem lesz élelmiszer. Engedd, hogy gyarapodjon az élővilág, mert az élet körforgásának minden élőlényre szüksége van!

Cselekedj saját tapasztalatból! Légy büszke az eredményeidre és nyerd vissza az önbizalmad, amitől az internetes és televíziós illúziók évtizedek óta megfosztottak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest