Miért ilyen szar a világ?

A segítségnyújtás lényege, hogy nem engedjük befolyásolni magunkat, nem várjuk meg, amíg valaki más teszi meg helyettünk az első lépést, hanem mi magunk cselekszünk. Mert lehet jobb a világ, csak értenünk kell a működését!

A világot, amiben élünk emberek töltik meg élettel. Időről időre emlékeztetjük magunkat arra, hogy a világ szar. Kinek ezért, kinek azért, de valójában mindenkinek ugyanaz a baja: magányos. Azt hisszük, hogy anyagi helyzetünk minden bajok forrása, de ez a legtöbb esetben nem így van! Vannak gazdag emberek, akik hiába vannak tele pénzzel, senkivel nem tudják megosztani, így a pénzüket és a gazdagságukat előbb-utóbb kénytelenek arra áldozni, hogy ne legyenek egyedül. Az egészéget szintén nem lehet pénzzel megváltani. De az egészség elsősorban attól függ, hogy érzed magad a bőrödben. Ahhoz, hogy jól érezd magad, egészségesnek kell lenned és társasági életet kell élned, ezzel együtt pedig emberként kell a másik emberhez viszonyulnod.

A világ soha nem lesz jobb addig, amíg mástól várjuk, hogy jobbá tegye. Ha hajlandóak lennénk végre nem az anyagi helyzetünket összemérve szóba állni a másikkal és hajlandóak lennénk értékelni mindazt, ami nekünk jó, vagy fontos, gigantikus változáson menne át a világ…

Dönts és cselekedj! Mire valók a barátok? Mire valók a körülöttünk lévő emberek? Gondolj bele! Ha te politizálni kezdesz, a beszélgetőpartnered hogy fog reagálni? Ha panaszkodsz, más is panaszkodni fog. Ha vidám vagy, mások is vidámak lesznek körülötted! Mindenki a közös témát, a közös érdeklődési kört keresi. A politika lenne az egyetlen közös érdeklődési körünk? Vagy az, hogy kinek milyen rossz az anyagi helyzete?

Arról beszélj, amit neked is jól esne hallani! A megértés, amire vágysz nem a közös szitkozódásban rejlik! Az együttérzés, amire vágysz, nem emberek, vagy embercsoportok kirekesztésével érhető el! Segíteni csak te tudsz a világon, amiben élsz, mert az a te világod! Nem körülötted forog, de te is része vagy! Ha te nem kezded el, más sem fogja! Mutass példát! Segíts embertársadon és más is segíteni fog neked!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .