
Amikor már megvan a rutinod a palacsintasütésben, akkor az egész gyerek játéknak tűnik. Mégis van az a helyzet, amikor nincs kedved sem az olajszaghoz, sem az órákig tartó sütögetéshez. Mit teszel ilyenkor?!
Ha palacsinta, akkor meglepetés. A palacsinta olyan, mint egy felnőtt Kinder tojás. Mindig finom és mindig meglepetés. Az is lehet, hogy mindegyiknek más az íze.
Adri: Gyerekkorom egyik nagy élménye volt, egy különleges meglepetés, amire máig szívesen emlékszem vissza. A szüleim szülinapi partit szerveztek nekem a panellakásban. A vendégváró kókuszgolyóban különböző apró ajándékot rejtettek el. Volt egy elkülönített kókuszgolyó is a többi között, ami ünnepeltként engem illetett. Egy szív alakú holdkő medál volt benne. Nagyon kedves emlék…
Szóval a töltött palacsinta, mint meglepetés forrás akár lánykérésre is alkalmas desszert. Még akkor is, ha túl meleg van a sütéshez, laktózérzékeny vagy, vagy egyszerűen lusta vagy a palacsintasütéshez!
Thomas: Zártkertben nem mindig volt meg minden eszközünk a palacsintasütéshez, ezért kezdetben a palacsintatésztát fúrógépre rögzített fakanállal kevertük. Mostmár nincs ilyen gondunk, a Nutellás-banános palacsinta palacsintatészta nélkül is finom! 😀
A fenti képen már ellőttük a poént, szóval már úgyis tudod, miről van itt szó. Életünkben először Görögországban ettünk Nutellás-banános palacsintát. Azóta többféle módon próbáltuk helyettesíteni a drága mogyorókrémet, így pl. a snickers palacsintával, banános palacsinta tésztával, stb.
De igaz ami igaz, a jó mogyorókrém pótolhatatlan. Olyannyira, hogy a Nutellás-banános palacsinta még akkor is vendégmarasztaló találmány, ha palacsinta nélkül készül! 🙂