Narancsmagból narancsfa | Narancsmag elültetése (2018. július)

Ezek a magok a görögországi narancsültetvények terméséből származnak. Azt reméljük, néhány év múlva talán mi is ehetünk a mézédes narancsból, de ha nem jön össze, az sem jelent problémát, mert a narancsfák látványa termés nélkül is nagyon szép! Hátha legalább egy fát össze tudunk hozni!

A görög narancsültetvényekről azelőtt sosem hallottunk, mielőtt Tolóban jártunk volna, de a #narancsfa ligetek látványa teljesen levett a lábunkról. Tisztában vagyunk vele, hogy a különböző éghajlataink miatt a tervezett narancsfák nem fognak megmaradni, mégis úgy gondoltuk, megpróbáljuk.

Mivel a vízcsapból is a globális felmelegedés folyik, ez klímaváltozással jár. Az elmúlt évek furcsa időjárásai azt bizonyítják, hogy tényleg egyre melegebbek a nyarak, ezért azt reméljük, hogy a változással abban a szerencsében lehet részünk, hogy a narancsfák megmaradnak a megváltozott éghajlatunkon.

A magok azóta mindannyian kibújtak, már átestek egy átültetésen is. Épp a napokban hoztuk be őket a házba, amint az éjszakák már elérték a 0 fokot. Jelenleg átlagosan kb. 6-8 cm magasak és gyönyürűek, egészségesek! Szoríts nekünk, hogy megállíthatatlanul erősödjenek és megmaradjanak, hogy pár év múlva szabadföldbe ültethessük őket! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .