Miután a citrom legutolsó rostjait is belepréselted egy friss limonádéba, vagy süteménybe, ne dobd ki a héját, hiszen a citromnak a héja is sokoldalúan felhasználható! Lereszelve, hűtőbe, vagy szárítva (akár cukorba keverve) is tárolható egy befőttesüvegben!
Ha a megvásárolt citrom héja nem alkalmas a fogyasztásra, akkor is rengeteg módja van, hogy a citromhéj a hasznunkra váljon! Néhány éve pl. nagy divat volt a narancshéjból készült gyertyatartó, a citromhéjat is lehet erre a célra használni! Akár gyertyamécsest helyezel el benne, akár viasszal töltöd fel a citrom héját, nagyon szép természetes dísze lesz az otthonodnak!
Ezen kívül hacsak nem tervezel karácsonyfadíszt, vagy valamilyen lakásdekorációt készíteni a szárított citromkarikákból, a száraz citromhéj a begyújtás elősegítésére is alkalmas, hiszen illóolajak találhatóak benne, ami hamar begyullad, akár a papír!
Ugye te sem hitted volna? =)