Nyálas és fröcsögős: gyümölcsöző és disznólkodó kisfilm (Fúúúj!) 🍓 🍒

Helyzetjelentés a fenyőmézről, a nemeperről és a cseresznyéről. A #fenyőméz még nem most lesz kibontva, a #cseresznye sajnos a felvétel után néhány nappal teljesen tönkrement, mielőtt leszedhettük volna a seregélyek legnagyobb örömére. (Már ha van hozzá gusztusuk..) A nemeper viszont azóta folyamatosan terem a mi legnagyobb örömünkre.

Hiába vártuk a cseresznye szezont, idén nem tudunk egyetlen cseresznye turmixot sem inni, pedig azt nagyon szeretjük. Minden évben bőséges volt a termés és nem volt köztük kukacos sem. Több adagot lefagyasztottunk, vagy turmixként megittuk. Még palacsintába is jutott belőle. Idén kb. háromszor annyit tudtunk megmenteni, ami a tálban látható, a többit tönkretette az időjárás.

Valószínűleg a nemeper is megsínylette a sok esőt, mert a felvételben látható adag után szüretelt nemeper között volt olyan, ami íztelen és volt, ami rosszízű. Vajon ezt a jelenséget ugyanaz okozza, mint amikor hirtelen sok esőtől megkeseredik az uborka?! Nem tudjuk. Ha a nemeper továbbra sem akar kényeztetni minket, akkor fazékba kerül és süti lesz belőle! =)

https://youtu.be/OSTyTQmk-rc

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .