Te mivel töltöd a palacsintát? Sós, vagy édes palacsintát szeretsz inkább? A csoki, az olajos magok, vagy a gyümölcs ízt szereted jobban? A tetejét mivel díszíted? ..és hogyan hajtogatod? Keressük a 100 legjobb palacsinta töltelék receptjét!
A klasszikus kakaós és baracklekváros palacsinta mellett az egyik nagy kedvencünk a tiramisu palacsinta. A tökéletes palacsinta tészta receptjét már megtaláltuk, ezt korábban meg is mutattuk. Palacsinta töltelékből azonban soha nem elég! Valahányszor palacsintát sütünk, valami új ízre vágyunk! Így jön képbe a levendulás, cseresznyés, stb. palacsinta, de mi telhetetlenek és kíváncsiak vagyunk!
Palacsinta töltelék adalékanyagok
Ha krémekben gondolkozol, akkor az egyszerűség kedvéért használj pudingot, és ízesítsd azzal amit szeretsz! Így pl. a vanília puding és a kókuszreszelék elválaszthatatlanok! A kevésbé folyós krémek pl. a mákkrém. Ha a darált mákot vízzel összekevered, krém állaga lesz. De ha nem szeretnéd töményen enni a mákot, indulj ki a mákos rétes, vagy a beigli receptekből! A mák és a dió tölteléket általában higítani kell, hogy ne legyen túl tömény.
Használhatsz almát, meggyet, vagy más gyümölcsöket, lekvárokat a mákhoz, de ha nincs gyümölcs, a tej, vagy a víz is megteszi. Az édesítéshez használhatsz mézet, levendulát, reszelt narancs, vagy citrom héját, ha pedig meg akarod duplázni a mák mennyiségét, adalékként adj hozzá darált zabot!
Írd meg nekünk kommentben, hogy neked melyik palacsinta töltelék a kedvenced és hogyan készíted? Ha esetleg valaki másnál ettől különleges tölteléket, azt is oszd meg velünk! Várjuk az ötleteket, a legszimpatikusabbakat biztos, hogy ki is fogjuk próbálni! =)