Özönvíz után a kert

Esővíz

Az utcánkban patak csordogált, a kertben pocsolyák. A macskák bőrig ázva, Gülüke édesdeden alszik az ölünkben. Kb. ez a jellemzi az özönvíz utáni órákat a kertben és a házban.

Az özönvíz utáni csendélet macskás részét megmutattuk, most jöjjön a kert! A hónapok óta tartó aszály után végre jókora adag esőt kaptunk. Megtelt a ciszterna és minden további esővízgyűjtő hordó. Rengeteg csapadék esett, sajnos sokan kárát is látták ennek.

Szerencsére ezúttal minket nem ért nagy kár: a kertben nő a málna, levendula, mustár, metélőhagyma, körte, meggy, ribizli, goji bogyó, áfonya, borsó, uborka, paradicsom és sárgabarack, stb.

Jelenleg úgy néz ki, minden növény jól van, még a jégeső ellenére is. Folytatjuk a levendulák sokszorosítását, vannak még kiültetendő paradicsom és zeller palántáink, illetve a napokban ültettünk gyöngybabot, ami a nagy esőzéseknek köszönhetően szinte azonnal kibújt és már több, mint 5 cm.

Szóval ha nincs aszály, csapvíz híján is boldogul az ember, de a túl sok csapadék sem jó. Kertes házakban az esővíz gyűjtés továbbra is nagyon fontos, hogy a növények öntözését ne a tisztálkodásra szánt esővízből kelljen elhasználni.

A természet diktál akkor is, ha a víz csapból folyik és akkor is, ha hordóból merjük. Nincs különbség. Esőt és ivóvizet az ember nem tud magának teremteni, ezért vigyázzunk rá! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .