A melegszendvics és a pizza sütőben is megsül. A pizzasütés titka nem a pizzasütő, hanem a szükséges hozzávalók ismerete és az ízek, amiket szeretsz. …és hogy hogyan készül a pizzatészta élesztő nélkül? El sem hiszed, milyen egyszerű!
Ismét az idő fontosságáról: régen a konyha gépekről azt gondoltuk, hogy égető szükségünk van rájuk. Valami régi marketing ragadhatott be az elménkbe, ami szerint ezekkel a gépekkel minden szupergyors.
Vidéken ráébredsz, hogy az ilyen gépek többsége porfogó és nem gyorsítják meg sem a pizza készítést, sem mást. De legalább fogyasztod velük az áramot…
Az eredeti pizzatészta élesztővel készül. Egyes leírások szerint emiatt tilos sodrófával nyújtani a pizza tésztáját, mert azzal kisodrod belőle a levegőt, ami egy teljesen más tésztát eredményez. Ebből indultunk ki, amikor a pizzatészta élesztő nélküli változatát elkészítettük. Szóval ez egy pizzasütő, sodrófa, víz és élesztő nélküli pizza. Nem raktunk bele továbbá citromot, gesztenyét, csokit és radírt sem, így ez a pizza tulajdonképpen majdhogynem egy minden nélküli pizza lett.
Pizzatészta élesztő nélkül
Hozzávalók:
- liszt: 20 dkg
- joghurt: 4 evőkanál
- só: kb. 1 kávéskanál
Ennyi.
Az elkészítés mindenféle abrakadabra, csiribú-csiribá és csillámpóni nélkül a fenti videóban látható. Örömmel vennénk a visszajelzésedet! Jó étvágyat!
Ha ugyanezt a tésztát serpenyőben sütöd meg némi zsíradékon, a kenyérhez hasonlóan fogyasztható tükörtojáshoz, rántottához, vagy mártogatni is lehet maradék lecsóba, pörköltszaftba, stb.