Pizzatészta élesztő nélkül: joghurtos pizza recept

Pizzatészta élesztő nélkül

A melegszendvics és a pizza sütőben is megsül. A pizzasütés titka nem a pizzasütő, hanem a szükséges hozzávalók ismerete és az ízek, amiket szeretsz. …és hogy hogyan készül a pizzatészta élesztő nélkül? El sem hiszed, milyen egyszerű!

Ismét az idő fontosságáról: régen a konyha gépekről azt gondoltuk, hogy égető szükségünk van rájuk. Valami régi marketing ragadhatott be az elménkbe, ami szerint ezekkel a gépekkel minden szupergyors.
Vidéken ráébredsz, hogy az ilyen gépek többsége porfogó és nem gyorsítják meg sem a pizza készítést, sem mást. De legalább fogyasztod velük az áramot…

Fílgúdék pizzája

Az eredeti pizzatészta élesztővel készül. Egyes leírások szerint emiatt tilos sodrófával nyújtani a pizza tésztáját, mert azzal kisodrod belőle a levegőt, ami egy teljesen más tésztát eredményez. Ebből indultunk ki, amikor a pizzatészta élesztő nélküli változatát elkészítettük. Szóval ez egy pizzasütő, sodrófa, víz és élesztő nélküli pizza. Nem raktunk bele továbbá citromot, gesztenyét, csokit és radírt sem, így ez a pizza tulajdonképpen majdhogynem egy minden nélküli pizza lett.

Pizzatészta élesztő nélkül

Hozzávalók:

  • liszt: 20 dkg
  • joghurt: 4 evőkanál
  • só: kb. 1 kávéskanál

Ennyi.

Az elkészítés mindenféle abrakadabra, csiribú-csiribá és csillámpóni nélkül a fenti videóban látható. Örömmel vennénk a visszajelzésedet! Jó étvágyat!

Ha ugyanezt a tésztát serpenyőben sütöd meg némi zsíradékon, a kenyérhez hasonlóan fogyasztható tükörtojáshoz, rántottához, vagy mártogatni is lehet maradék lecsóba, pörköltszaftba, stb.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .