Poloska invázió a padláson | Padlás, tetőszerkezet ellenőrzés

Néhány éve az árvaszúnyoggal küzdött az ország, aztán jöttek a harlekin katicák, most pedig #poloska (büdösbogár) van a kertben mindenhol és már a lakásba is bemerészkednek a közelgő hideg elől. Alkalmanként (pl. egy-egy nagyobb eső, jégeső, vagy vihar után) érdemes a padlásra felmenni és ellenőrizni, hogy nincsenek-e sérülések a tetőn, még akkor is, ha kevésbé megközelíthető a padlás.

Akár viharkárról beszélünk, akár rágcsáló nyomokról, a jelentéktelennek tűnő kis lyukból előbb-utóbb nagy lyuk lesz, amin keresztül a darazsaktól a poloskán és a nyesten át minden nem kívánatos lény beköltözhet! Míg a rágcsálók többnyire nem tetszésüket fejezik ki a ház szerkezetét, vagy elrendezését illetően és lebontják, ami nekik nem tetszik, a darazsak épp ellenkezőleg: a saját ízlésüknek megfelelően komoly építkezésbe kezdhetnek, ők magukávé kívánják tenni a kéglit.

A poloska csak átmeneti szállást akar, hogy áttelelhessen, de mivel hívatlan vendég és olyan pofátlan, hogy már érkezésekor felrakja a lábát az asztalra a nappaliban, ezért nem szeretnénk vele együtt élni. Ki tudja, mennyire érzik jól magukat nálunk, a végén még összekeverik a „CoachSurfinget” a nászutas lakosztállyal! Állítólag porszívócsövön keresztül szoktak utazni melegebb éghajlatra…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .