Régi görög házikó belülről: közlekedő

A ház eredeti bejáratával szemben állva beszélünk a közlekedőről, vagy modern nevén az „előszobáról”. Ha a képernyőn látottakat vesszük alapul, akkor a helyiségtől bal kéz felé van a konyha és a fürdőszoba, jobb kéz felé pedig a két szoba, mi a felvétel idején a ház középen álltunk. A közlekedő és a két szoba két lépcsőfokkal magasabban helyezkednek el, mint a másik két helyiség, valószínűleg ez vízszigetelési okokból épült így, ellentétes irányban a hegyoldal lejtéséhez képest.

Miután megfejtettük, hogy mire használhatták ezt a helyiséget, szinte láttuk, amint „a bazi nagy görög lagzi” beköltözik a házba. A gyerekek ki-be rohangálnak a házból, a fenőttek pedig egymást túlkiabálva beszélik meg a hegyvidéki élet nagy kérdéseit.

A következő részek valamelyikében a házikó utolsó helyiségét fogjuk bemutatni. Az Olümposzra néző szoba kilátását már megmutattuk, de maga a szoba még nem került szóba. Hamarosan megmutatjuk, hogy hol aludtunk messze a legjobban eddigi életünk során és az is ki fog derülni, mit tartottunk meglehetősen félelmetesnek a hálószobában!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .