Sárgabarackfa kivágása kézzel-lábbal 1. rész

Nehéz döntést hoztunk, miután kivágtuk a sárgabarackfát! Na jó, nem volt olyan nehéz, simán kildöntöttük…

Ez a gyümölcsfa 2015-ben még megajándékozott minket pár szem sárgabarackkal, de állítólag öreg volt már és nem bírta tovább. Próbáltuk visszavágni, de az már nem segített rajta. Tavaly még megpróbálta a lehetetlent, de idén feladta a harcot…

Honnan is tudhatná az ember, hogy az elöregedett fákat ki kell vágni? Hiszen a természet mindent elrendez…. Igen ám, de ha kerítésen belül élsz, akkor korlátozott a területed, amit faültetésre használhatsz és ha osztozol a természettel az elöregedett fák sorsának írásában, akkor egy ilyen fa váratlanul akár bármire rádőlhet!

Az utóbbi években ráadásul a viharok is elég kiszámíthatatlanok lettek, egyre gyakrabban hallunk olyan esetekről, amikor még az egészséges fákat is gyökerestül kicsavarja a szél.

Na de a mi barackfánkat nem a szél csavarta ki, hanem nekünk kellett megbirkóznunk a feladattal. Nem volt könnyű, de mindketten nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen lehet a fa alatt és hogy mekkora feladat gyökerestül kivágni egy fát?!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .