Sikersztori: hazajuttattuk Mazsolát, a magyar vizslát

Ha az ember talál egy kutyát és sikerül visszajuttatni a gazdijához, az rendkívül jó érzés! Ha egy elveszett kutya az utcán marad, az előfordulhat, hogy az életébe kerülhet! Így kell segíteni!

Kutyasétáltatásból hazafele jövet egy magyar vizslával találtuk szembe magunkat. Jól meg is ijedtünk, mert Beigli kutyánk olyan ennivaló, hogy azt hittük, hogy rá fájt a foga. Beigli épp tüzelt, ezért valószínűleg nem pecsenyeként, hanem friss pipihúsként tekintett rá a kutyacsávó. Beiglinek is tetszett a fiú, de nem szerettünk volna kiskutyákat, ezért szerelmi légyottról szó sem sem lehetett, így maradt a távkapcsolat…

Casanovának a szeme se állt jól! 😀

A vizsla nagyon udvarias és szófogadó fiú volt. Órákon át várta a kerítés túloldalán, hogy megszöktethesse szerelmét. Amikor tisztázódott, hogy jönnek érte autóval, behívtuk a kertbe, nehogy ragaszkodásának fellángolása éppen azokban az órákban érjen véget. Casanova nagyon örült a meghívónak, adtunk neki enni, inni. Erre az időre Beigli főnökasszonyunknak nélkülöznie kellett a megszokott, elkényeztetett mindennapjaiból röpke 1 órát, amit kénytelen volt a házban tölteni. Beigli is egész jól viselte a trónfosztást…

A nagy meleg miatt a szőlőben hűsölt

Állatvédő múltunknak köszönhetően tudtuk, hová érdemes fordulni ha kutyát találunk. Nem gyepmesteri telepet kerestünk! hanem az állatvédőktől kértünk segítséget, hogy megtudhassuk, van-e kutyachip a kutyában.

Egy szokatlanul kedves állatvédő, Kovács Ildi nem volt rest autóba ülni és elvinni tőlünk a vizsla fiút, hogy megnézesse van-e benne kutyachip. Mivel volt chipje, de már késő este volt, és időközben a vihar is megérkezett, úgy alakult, hogy a kutya az éjszakát egy panzióban töltötte. Az éjszaka volt számunkra a legfontosabb, Ildi a nagy vihar elől mentette meg a kutyust, amit ezúton is hálásan köszönünk neki!!!

Megérkezett a segítség

A gazdi másnap reggel ment érte. Mazsola most már otthon ábrándozik Beigli kutyáról, reméljük, azért gondol néha ránk is…

Ha kóbor kutyust találsz, nézess benne chipet és juttasd vissza az ebet az eredeti gazdijának! Ha nincs chip a kutyában, készíts fotót a négylábúról és értesítsd a helyi állatmentőket, állatvédő szervezeteket!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .