Sült gesztenye készítés és sztorizgatás

A régi szép időkben, amikor még nem volt ilyen megfizethetetlen, a téli időszakban a város több pontján utcai árusoktól lehetett kapni a szelíd gesztenyét. A #sültgesztenye illata több méterre érezhető volt a hópelyhektől itt-ott már fehérlő környéken és te tehetetlen voltál ellene….

Akkoriban ez még nem számított luxusnak, de idővel minden olyan természet ajándékaként aposztrofálható élelmiszer egyre kevesebb, az áruk pedig magasabb. A feldolgozott élelmiszert ezzel szemben olcsóbban lehet kínálni, hiszen óriás mennyiséget képesek előállítani az adalékanyagok segítségével, így a vevő is azt hiszi, hogy jól jár, a kereskedőről meg ne is beszéljünk…

De sajnos az az igazság, hogy kereslet nélkül hiába van kínálat! Az olyan gyümölcsök esetében pedig, mint pl. a gesztenye, hiába nincs adalékanyag, kb. a negyede rossz volt. Vagyis sajnos igaz, az az állítás, miszerint ha a vízben áztatott szelídgesztenye feljön a víz tetejére, akkor rossz! =(

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest