Szippantós kocsi, vagy mobil wc bérlés?

Kerti budi

A szippantós kocsi gondolata elég ijesztő, ilyenekre az ember nem szívesen gondol, de előbb-utóbb elkerülhetetlen, hogy megrendelje az ember a szolgáltatást. Régóta keressük az alternatívákat, és szeretnénk végre megcsinálni a száraz wc-t, de ehhez a neten írtak szerint (a szagmentesség miatt) acélvödör kéne, amit eddig még nem sikerült beszereznünk.

A száraz wc készítés így még várat magára, addig is a kerti wc van használatban, és keressük az alternatívákat. Egy hirtelen ötlettől felbuzdulva megkérdeztem egy mobil wc szolgáltatót, hogy mennyi lenne, ha wc-t bérelnénk tőlük magánszemélyként. Sajnos nincs jó hírem!

Míg a szippantós kocsi nagyságrendileg húszezer forintot kér el alkalmanként, ami évi 1-2 alkalmat jelent, addig a mobil wc bérlésért ugyanezt az összeget havonta! kell kifizetni. Plusz a havi költségen felül van egy egyszeri 6000 forintos kiszállítási díj, amikor a budit kihozzák. Ezért az összegért hetente kitisztítják (és ha kell, karbantartják) a budit.

Szóval azt hiszem, hogy marad az acélvödör és a száraz wc a kerti wc használata mellett. A száraz wc legolcsóbban (felkerekítve!) kb. ugyanilyen összegből jön ki, de ez egy egyszeri összeg, ami után már csak a forgácsot kell rendszeresen kifizetni. Íme:

  • 12 literes rozsdamentes acélvödör: kb. 7000 Ft
  • wc ülőke: kb. 3000 Ft
  • 30 literes műanyag hordó: kb. 3000 Ft
  • Faforgács 100 literes zsákban: kb. 1000 Ft
  • OSB lap a fa dobozhoz: 3-5000 Ft
  • Csavarok a fadoboz összeszereléséhez

Összességében ez 15-20ezer forintra jön ki. Persze ebből jócskán le lehet csalni, mert a vödör lehet kisebb, vagy akár olcsóbb, műanyag is, ülőkét fele ennyiért is kapsz, ha jól körülnézel. A többi közül van, amit meg se kell venni, a forgácsot pedig van, aki ingyen odaadja.

Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata a száraz wc-ről? Érdemes összerakni? Ha igen, akkor a pisi továbbra is a kerti wc-be megy? Ha igen, mi lesz ott vele? A száraz wc komposztot értem, de mi van a pisivel? Előbb-utóbb mi is ki fogjuk próbálni, és akkor írok róla. Addig marad a szippantás…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .