Tapasztalatok első tetoválás után

Első tetováláskor az ember még fél a fájdalomtól, a tetoválás kopásától és mindenféle városi legendától. Pletykák helyett most leírjuk a saját tapasztalatunkat.

Sok olyan dolog van az életünkben amit nagyon szeretünk, de semmi sem indokolta, hogy olyan kötődést érezzünk bármi felé, amiért azt tetoválásként viseljük magunkon. Ez most megváltozott. Egy zenekar néhány koncertjének élményével gazdagabban eljött az idő…

Mennyire fáj a tetoválás?

Más a fájdalomküszöbünk, a bőrünk, a szokásaink és a tervezett tetoválás mérete. A tetoválás idejének hossza is a mérettől függően eltérő. Az sem mindegy, hogy milyen testrészünkre szeretnénk tetováltatni. Teljesen más egy csontos mellkasra, vagy egy vállra tetováltatni. (Valahol azt olvastuk, hogy ahol kellemetlen érzés megcsípni a bőrödet azon a részen a tetoválás is kellemetlen.)

Adri: Nekem nem fájt sem a pillanat, amikor először ért hozzám a tű, sem közben. A tetoválóművésznek és a vendégnek is az az érdeke, hogy a tetoválás fájdalommentes legyen. Mindent betartottam, ami abban a tájékoztatóban volt, amit a személyes időpontfoglalás során kaptam.

Mi lesz, ha meggondolod magad?!

Régen feltűnést keltett ha valakinek tetoválása volt, mert ritkaságnak számított. Akkoriban a közvélemény szúrós szemmel nézte, ha valaki így próbált valamit közölni a világgal. Valószínűleg ezért tudott elterjedni az alábbi elbizonytalanító kérdés: „Mi lesz, ha meggondolod magad?!”

Aki a tetováló tű alá fekszik, nem csak úgy rajzoltat magára valamit, hanem bőrét az önkifejezés egyik eszközeként használja. A többség azt varratja magára, amivel azonosulni tud.

A: Manapság sokan úgy tekintenek a bőrükre, mint egy bőrkötésű naplóra. A feltételezés, miszerint meggondolod magad, gyengének és bizonytalannak állít be téged. De ha tudod mit akarsz, ezt meg se hallod! Persze jól meg kell gondolni mi az, ami tényleg ér annyit, hogy életünk végéig viseljük, de a tetoválás ma már nem olyan kirívó, mint valamikor volt, úgyhogy nyugi! Nem fogod meggondolni magad! Ha mégis tetoválás eltávolításra lenne szükséged, ilyen is letezik már!

Mennyi idő a gyógyulás?

Azt mondják, hogy két hét. Ez függ többek között a tetoválás méretétől, a bőrödtől és ill. a tetoválóművész ügyes kezétől. A tetovált bőr folyamatos hidratáltságának és regenerálódásának biztosítása érdekében kezdettől fogva kenegetni kell a tetkót. Erre a célra a Bepanthen kenőcsöt ajánlják a tetoválók, mert abban nincs alkohol, ami szárít.

A: Én a két hétből csak pár napot érzékeltem összesen. Nem fájt és nem viszketett egyetlen percig sem, de nem vagyunk egyformák. Az első 2-3 nap nem tudod nem észrevenni a „sebet”, mert egy háztartási fóliába kell bebugyolálnod a tetovált, bekent felületet, hogy ne kerüljön piszok a nyílt sebbe. A fóliát 2-3 óránként le kell cserélni, én ilyenkor folyó vízzel, szappan nélkül mostam le a tetkót.

A kenőcs és a fólia együttes használatával a bőrmanók lecserélik a megsérült bőrrétegeket és nem engedik őket hegesedni a tetovált felületen.

Számtalan rosszindulatú pletyka próbálja elvenni az emberek kedvét attól, hogy magukra tetováltassanak valamit, ami számukra fontos. A mi tapasztalatunk, hogy ha jól megválasztod a tetoválót, akkor ezek csupán legendák. A tetováló eszközök is valószínűleg fejlődtek az elmúlt évek során így azokkal is egyre kifinomultabb a munka! Innen is nagyon köszönöm a munkádat Zsófi! 🙂

Iratkozz fel YouTube csatornánkra!

Ha kimaradt volna valami, nézd meg a témáról készült videónkat is, amiben megmutatjuk, milyen egy friss tetoválás másnap és mit kell vele csinálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .