Végleg szabadföldbe ültettük az angyaltrombitánkat

A „Hercegnő” immár 3 éves. Régóta készülünk rá, hogy szabadföldbe ültessük, ahogy tettük ezt az első angyaltrombitánkkal is. Az akkori tapasztalatunk nem volt pozitív. Ez egy mediterrán éghajlatot kedvelő növény, 5-10 fok neki már hideg. Sajnos az első növény kiültetés után hiába nőtt gyönyörű nagyra, az ősz már megártott neki és elfagyott.

Közben mi döntésünket a klímaváltozásra alapozva és ismerve a tényt, hogy az elmúlt években Görögországban hűvösebbek voltak a telek, azt reméljük, ha ott meg tudtak maradni a sok éves növények, talán egy évekig pátyolgatott angyaltrombita nálunk is megerősödött már annyira, hogy kint merjük hagyni télire.

Ez most egy kísérlet, ami úgy indult, hogy ha nem jön össze, akkor fejet hajtunk a Hercegnő akarata előtt és többé nem próbálkozunk a fagytűréssel való kísérletezgetéssel. Viszont most először lett ilyen terebélyes a növényünk, az ajtón is alig fért ki. Levágtunk belőle, tartva attól hogy ezek az ágak esetleg felnyurgultak.

A leveleken látszik, hogy nagyon megviselt szegény, már régóta ki kellett volna hoznunk őt a napra, de még hidegek voltak az éjszakák. Sajnálnánk, ha a Hercegnő idén ősszel örökre álomra hajtaná a fejét, de nem cipelhettük tovább őt ki-be a házból. Gondoskodtunk az utánpótlásról (a felvétel után még csíptünk le belőlük), a kis angyalkák sorsa egyelőre rejtély…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .