WOOD O2 fabrikett 100% természetes fából (RUF brikett)

A brikettekről az utóbbi időben sokat beszéltünk. 5 év tapasztalata eddig azt mondatta velünk, hogy a jó #brikett jobban megéri, mint a tűzifa. De az örök kérdés, hogy milyen a jó brikett? Sajnos ezt még mindig nagyon nehéz megválaszolni, mert ahány ház, annyi szokás. Ezúttal egy számunkra is teljesen új brikettet próbáltunk ki.

Bár mi eddig a keményfa brikettre esküdtünk, a WOOD O2 fabrikett gyártó nem említi, hogy a terméke keményfa lenne. Ennek ellenére ugyanazzal a nagy nyomású, RUF briketteket gyártó géppel gyártják ezt a brikettet is. A termék a leírás szerint 100% természetes fából készül, de azt nem írja, hogy milyen fa.

Ezek a téglák kétszer akkorák, mint az általunk próbált RUF brikettek, ami jó benyomást tett ránk, de ez még semmit nem jelent. Két hét múlva ismét visszatérünk majd erre a témára, hogy hogyan vált be nekünk a WOOD O2, de addig is meg szerettük volna mutatni, ahogy kibontjuk a terméket és először gyújtunk be vele.

A tűzifa gyártással a termelők fát vágnak ki (mégha azokat ilyen céllal ültették is), míg a minőségi brikett gyártással a szükségtelenné vált természetes fákat és fadarabokat hasznosítják. Mindkettőre szükség van, hiszen ahogy a mondás tartja, „ízlések és pofonok”, de az újrahasznosítás és a fenntarthatóság mindennél fontosabb kell, hogy legyen!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .