6 év víz nélkül

Eső

Az élet egy körforgás. A működése nagyon egyszerű. Nincs túlkomplikálva mindenféle szabályrendszerrel, mint az ember mesterséges élete. A természet korlátok nélküli. Nem szorong, nem fél, telis-tele van felfedezésre váró színekkel és izgalmakkal. Ehhez mindössze négy dologra van szüksége: földre, levegőre, tűzre és a vízre…

A négy őselem mindegyike szükséges ahhoz, hogy az élet körforgása működhessen, de a víz mindig is kiemelkedő volt, hiszen a tenger az óriási kék tömegével valósággal megbabonázza az emberiséget. A víz az élet alapja. Az iskolában azt tanítják, hogy a Föld felszínének több mint 70 százalékát víz borítja. Az emberi testnek is több, mint 50%-a víz. Állítólag étel nélkül az ember akár hetekig is kibírja, de ivóvíz nélkül csupán néhány napot élünk túl.

Tudomány ide, vagy oda, a víz a mi életünkben fontosabbá vált mint valaha! Idén nyáron hat éve annak, hogy a fentiek ismeretében a belvárosi komfortból kilépve vidékre, egy külterületi kertes házba sodort minket a sors, ahol máig nincs bevezetve a víz. A környezetváltozás következményeként az egykori bevásárlóközpontokban történő céltalan bolyongásra fordított időnk felszabadult, gondolkodni kezdtünk és minden megváltozott…

6 éve nem iszunk csapvizet és nem locsoljuk a kertet sem vezetékes vízzel. A videóban ennek a következménye látható.

Nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk valami rossz, de minimum félelmet keltő hírt. Ez abból ered, hogy az élelmünket adó földet kosznak látjuk, élővilágát, körforgását gyökerestül felforgatjuk. Az állatok és a növények közelségére gyógyszert szedünk, vagy szelektálni kezdjük őket. Ami szimpatikus, azt birtokoljuk és manipuláljuk, ami nem tetszik, azt elüldözzük, vagy kiírtjuk magunk körül. Márpedig a körforgásnak minden porszem a része, a világ pedig nem körülöttünk forog! Ha életünket visszaterelnénk a természetes útra, megszámlálhatatlan probléma oldódna meg egy csapásra.

Ha az ember lejjebb adna az igényeiből és meglátná a valódi értékeket, melyeket nem a manipulatív marketing diktál, megdöbbenve tapasztalná, hogy az élet valójában mennyire színes és szorongás nélküli. Ehhez azonban rendszerint olyan döntést kell hozni, amihez a legtöbb embernek nincs bátorsága. Tanulj a példánkból és merj döntést hozni, hiszen ahogy mondani szoktuk:

Nincs dráma, csak megoldatlan feladat!

Hat éve élünk olyan külterületen, ahol az ivóvíz kilóméterekre van tőlünk. Mind a közkút, mind pedig az élelmiszerbolt ugyanolyan távolság innen. Ez városi szemmel egy igazi görög dráma, de mindenre van megoldás! A boltban van ásványvíz, a közkút pedig mindenkié. Az ivóvizen túl a mosáshoz, mosakodáshoz és mosogatáshoz és öntözéshez gyűjtjük az esővizet, így édenkertünk lakói egy kicsivel többet kapnak az esőből, mint ahogy azt az égiek adják.

Negatívnak tűnik ahogy indul, de hallgasd végig!

Az élet egy körforgás. A természetes körforgásban részt venni az internet korában is lehetséges, csupán „józan paraszti ész” szükséges ahhoz, hogy a természet és az ember állítólagos intelligenciája között megtaláljuk az egyensúlyt!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .