Almafa metszés Fílgúdosan 2. rész

Tavasszal és ősszel fát kell metszeni. De nem mindegy, hogy milyen fát és hogyan. Budapesten mi tavasszal ültünk a négy fal között és végeztük a munkánkat, ősszel pedig ültünk a szobánkban és végeztük a munkánkat. A belvárosban még csak elvétve sem volt gyümölcsfa, ami azért borzasztó, mert azzal, hogy odabentről kiszorítottuk ezeket a fákat, az emberiség a saját csodájának számító élelmét és a hétköznapok illatát is kizárta a saját területéről.

Aztán itt vagyunk mi, akiket bedobtak a mélyvízbe. Pontosabban mi magunkat dobtuk be ide és bármennyire is nem úgy csináljuk a fa metszését, ahogy az a nagy könyvben elő van írva, nem érezzük úgy, hogy vétettünk az emberiség ellen, sőt! Büszkék vagyunk arra, hogy felnyílt a szemünk és próbálkozunk – még ha nem is spártai szabályok között, mint teszik azt sokan.

Szóval adott egy óriási #almafa a két pesti „hülye gyereknek”, akiknek fogalmuk sincs, hogy kell fát metszeni, de az eddig olvasottak és jó tanácsok alapján próbálkoznak. A fa #metszés ha ilyen magasra nőtt a fa, nem tartozik a kedvenc feladataink közé az izomsorvadásos betegséggel, de boldogulunk. Ha idén nem sikerül, akkor majd jövőre, Ha akkor sem, hát akkor sem. Nem ezen múlik az emberiség jövője.

Próbálkozunk és nagyon élvezzük, hogy kiszabadultunk a belvárosból, nem utolsó sorban pedig azt, hogy teremthetünk valami „hasznosat” – még ha ügyetlenül is. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .