
Almáspitéből sosem elég! Olyan almáspitét szerettünk volna csinálni, amilyen a nagymamánké volt. Sajnos az ő almáspitéjét már biztos soha senki nem fogja tudni megcsinálni, de hasonló receptet azért találtunk. Ez a tészta linzerszerű, a kész pite pedig vastag almaréteggel készült, szaftos, és pont annyira édes, amennyire kell.
Hozzávalók az almáspite tésztájához
- liszt: 50 dkg (fehér liszt)
- cukor: 10 dkg
- vaj: 25 dkg
- tejföl: 4 ek
- tojás: 2 db (1 sárgája és 1 a pite tetejének lekenéséhez)
- szódabikarbóna:késhegynyi
- só: késhegynyi
Hozzávalók az almás töltelékhez
- alma: 1,25 kg
- dió: 10 dkg
- cukor: 4 ek
- zsemlemorzsa: 5 ek
- fahéj: izlés szerint

Az almáspite elkészítése
Ugrasszuk össze az ellentéteket! A tésztát és az almát. Két nagy tálra lesz szükséged. Az egyik edzőteremben a tészta hozzávalóit keverd össze, a másikban pedig az almás tölteléket. Ha kész, ereszd össze őket, hogy lássuk ki jön ki győztesen a sütőből!
A jobb sarokban: a pitetészta
A tészta könnyen gyurmázható, teste könnyen formálható, nem lesz nehéz dolgod vele. Bánj kimérten a hozzávalókkal, nincs más dolgotok, csak gyúrjatok és pihenjetek egy fél órát, masszátok meg! Ha már elég kidolgozott a tészta teste, nyújtani se felejtsetek el, kell a bemelegítés! Miután megmutattad neki a sodrófát, mr. T dolga, hogy betöltse az arénat a jelenlétével, mert ekkor már készen áll a megmérettetésre.
Az összegyúrt hozzávalókból nyert tésztát felezd meg. Nyújtsd ki őket, majd az egyiket helyezd a tepsi aljába, a másikat pedig az almaréteg fölé, a pite tetejére!
A bal sarokban: az alma
Az alma nem ilyen masszív, mint a tészta. Termeténél fogva fürge, de nem fitt. Ha megsebesül, hamar levet ereszt, ám gyorsan gyógyulnak a sebei! Ha bemutatod neki a zsemlemorzsát, ő felitatja amit kell. A puhányság, az almapapi csak a látszat, hiszen a kemény dió fedezi őt alulról. Igaz, ő már nem olyan, mint régen, hisz darabokra szedték a nők és a daráló, de tudja a dolgát.
Reszeld, vagy gyaluld le az almát! Uborkaszeletelővel gyalulni gyorsabb, mint a reszelővel. Ha kész, keverd hozzá a többi hozzávalót!!
Ha mindenki kész, irány az aréna, ahol a közönség már 180 fokos, felfokozott hangulatban várja a 30 perces mérkőzést.
Mr. T büszkén feszített, ám az alma alattomosan kúszott be sikamlós testével T. karjai közé. Győztest ne várj, mert senki nem nyert és senki nem vesztett. A versenyzők együtt mentek be az arénába, és együtt is jöttek ki onnan azzal a közös céllal, hogy boldoggá tegyék az embereket. Nem bántották egymást, hanem kezet fogtak, a többit mindenkinek a fantáziájára bízzuk!
Tedd a tészta egyik felét a tepsibe, rá mehet az alma, a tetejére pedig a tészta másik fele. 180 fokon kb. 30 percig süsd őket, amíg egymásba nem szeretnek. Látni fogod, mert a tészta elpirul!
Ez a recept csodálatos, köszönet érte a feltöltőnek! Az eredeti itt található.