Fenyőméz készítése cukorral (Ha ittál már finom szörpöt…)

Józsi, a fenyőfánk megbolondult. Még az eső és a lehűlés előtt, az aszály ellenére irdatlan mennyiségű hajtás nőtt rajta és az alsó ágai leértek a földre. A fametszések szükségességét kóstolgatva kipróbáltuk, mit szól a fenyő, ha levágjuk a legalsó néhány ágát, ami leér a földre. Bár a neten azt írják, óvatosan kell a fenyőfákat metszeni, a környéken több óriásra nőtt fenyőnek vágták le az alsó ágait, így mi is felbátorodtunk…

A levágott hajtásokból másodszor próbáltunk meg fenyőmézet készíteni, első ízben nem állt rendelkezésre megfelelő mennyiségű hajtás, így méz helyett egy #fenyő ízű cukrot, (kis mértékben szirupot) kaptunk. A fenyő ízű cukrot vízzel higítva örömmel fogyasztottuk el, mert nagyon jó íze van és megfelelően higítva az erőssége is jól szabályozható. Végre valami új íz a szokásos, bolti málnaszörp helyett!

A felvétel után pár darab fenyőhajtást beáldoztunk egy tesztbe. Próbaképpen leturmixoltuk őket, az eredménynek nagyon erős, tömény íze volt. Kekszet sütöttünk, aminek a tésztájába belekevertük a fenyőturmixot. Megfelelő arányban a fenyőíz kekszbe sütve is finom, de sajnos mi túlédesítettük, mert magában viszont nagyon erős íze volt. Akinek van kedve kísérletezgetni a konyhában a fenyővel, biztosan meg lehet találni azt az ételt, vagy süteményt, amivel a fenyő íze harmonizál, de csak óvatosan!

Ha van egy jó fenyővel készült recepted, amit kipróbáltál, örömmel vennénk, ha megírnád róla a tapasztalatod kommentbe! Link is jöhet, de elsősorban a te tapasztalatod érdekel! Előre is köszi! =)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest