A palacsintatésztához van egy jól bevált másik receptünk, amiben tojás és tej is van, de ez a spórolós verzió. Víz, liszt, fahéj. A videóban a szavakkal is spóroltunk, mert az olaj kimaradt a felsorolásból, de a lista az olajjal együtt helyes. =D
A készítés közben jött az ötlet, hogy kipróbálhatnánk a levendulát, mint ízesítést a tésztába. Almát, kakaót szoktak rakni a palacsintatésztába, mi most kipróbáltuk a levendulát is. Saját tapasztalataink szerint a levendula gyümölcslevekben olyan édesítőként viselkedik, mintha megcukroznád a gyümölcslevet, így a palacsintatészta is nem csak ízesíthető, de édesíthető is vele.
Mivel ebből a tésztából hiányzik a tojás és a tej, így egy kicsit „fullasztóbb” állaga van, ezért célszerű bőséges töltelékkel számolni. Olyannal, ami jól csúszik. A főzős puding nekünk nem annyira vált be hozzá, inkább a reszelt almát, lekvárt ajánljuk hozzá!
A levendulát más recept alapján készült palacsintatésztába is lehet használni, de mi most mind a spórolós tésztát, mind pedig a levendulát, mint ízesítőt is meg akartuk mutatni!