Görög narancs, sárga burgonya, Golden alma

A videóban elhangzott Nafplióban tavaly egy (inkább fél) napot töltöttünk el. Narancsot nem itt vettünk, hanem tőle 14 km-re, azon az üdülőhelyen, ahol a szállásunk volt, illetve a hazafelé úton közvetlenül egy ültetvényről, valahol a Peloponnészoszi-félszigeten.

Itthon már évekkel ezelőtt utánajártunk, hogy melyik #narancs az, amit minden év végén vödörszámra lehet venni most már szinte mindegyik élelmiszerboltban. Azt tudtuk, hogy a „köldökös” Navel narancsot kell keresni, de azt nem, hogy Görögországon belül honnan származik az édes gyümölcs.

Sajnos azonban hiába a nagy öröm, ez a narancs valószínűleg kezelve van, mint minden bolti narancs, így félő, hogy ez sem fog elállni sokáig, mint amit a környékbeli ültetvényről hoztunk. Nem úgy, mint a Golden alma, ami hónapok óta kezeletlenül is elállt a pincében.
(Igaz, azt nem kellett szállítani közel kétezer kilométert…)

A zöldség házhozszállítás nekünk bevált. Eddig minden terméket frissen kaptunk mind a 3/4?! alkalommal, csak azt sajnáljuk, hogy tejterméket nem lehet venni ebből a webáruházból. Sebaj, jön a tavasz, ezért a napocska nagyban megkönnyíti majd a vásárlásokat, amikor a távolabbi boltba kell mennünk. =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .