Hogy lehet, hogy nem létezik burgonya futár???

Krumplit vegyenek! – Kiabált kofa egykor a belvárosi társasházak udvarán. Bár a krumpli alapélelmiszerünk egyike, vidéken senki nem szállítja házhoz…

Amikor Budapesten körfolyosós házban laktunk, időközönként meglátogatta a házat a burgonya árus, aki 20 kg-os zsákokban árulta a krumplit. Akkor a második emeletre kellett felcipelnünk a megvett portékát, de megérte, mert autó híján ez így is nagy segítség volt.

Vidéken az ember megpróbálja megtermelni magának a krumplit, ami többnyire sikerül is. De még zöldfülűek vagyunk, csak kevéske krumplit sikerült „legyártani” magunknak, így a krumplit sajnos itt is máshonnan kell beszereznünk. Piac sajnos csak egy hónapban egyszer van, (de ott talán nincs is krumpli), a közért 3 km, ezért bringás hegylakóként néha jól jön a segítség, ami a cipekedést illeti.

A fentiek végett szerettünk volna egy nagy zsák krumplit, hagymát a pincébe, de hiába kerestük a Neten a krupli futárt, úgy néz ki, nem létezik ilyen…?!

Pelenkafutárt, gyógyszerfutárt, mézfutárt, paprikafutárt és hasonló, egy valamire specializált futárokat találtunk, (még fenyőfa futár is van!) de olyan, hogy burgonya futár nincs. Szomorú, hogy gyógyszert előbb hoznak házhoz, mint élelmiszert!

Kénytelenek vagyunk a krumplit magunk hazacuccolni biciklivel. Többször veszünk kevesebbet, nincs tartalékunk. Ill. ritkán élünk az egyetlen ide kiszállító webáruház nyújtotta házhozszállítás lehetőségével. Talán gyakrabban is ezt tennénk, ha nem lenne ilyen drága (1600 Ft).

Sajnos ez a házhozszállítás úgy működik, hogy korlátozva van a megvásárolható termékek darabszáma, így pl. 20 kg krumplit pl. nem tudunk venni egyszerre. Jó lenne, ha létezne online zöldséges!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .