Így spórolunk mi: Sparhelt 3 az 1-ben | Bojler, fűtés, mikró alternatíva

Amikor kályhát választottunk, a #sparhelt mellett döntöttünk. Ennek az az oka, hogy rengeteg energiát meg lehet vele spórolni. Különösen az olyan sparhelttel, amelyikben sütőtér is van! Persze az üvegajtó is szempont volt, hiszen ki ne vágyna arra, hogy az otthon melegét szolgáló, békés lángokat láthassa az üvegajtón keresztül?!

Télen egyetlen sparhelt megoldja a fűtést, a vízmelegítést és a főzést-sütést, avagy az étel melegítését. Nyáron a sparhelt „nyári álmot” alszik, hogy kicsit fellélegezhessen. Feladatait a napenergia veszi át. Odakint lavórban melegítjük a kézmosó, ill. mosogató vizet és vödrökben a fürdővizet.

Tökéletes a harmónia a kettő között, hiszen amikor már a napocska is kicsit elfárad és veszít erejéből, elmegy téli álmot aludni. Olyankor újult erővel tér vissza a sparheltünk (még mindig furcsa ez a szóhasználat =D), aki nagyot nyújtózik, majd ismét munkába áll. Soha nem terheljük túl, először szőlővenyigét kap, hogy visszarázódjon, később fahasábokat (vagy fabrikettet), amiért ő cserébe megteremti nekünk az otthon melegét… =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .