Kinek kellene még látnia David Attenborough: Egy élet a bolygónkon c. filmjét?

David Attenborough: Egy élet a bolygónkon

Műanyagmentes hónap, evési szokások megváltoztatása, életmód váltás, kudarc, bizonytalanság, szégyenérzet, szegény koala macik, világvége érzet. Ismerős?! Nézd meg David Attenborough: Egy élet a bolygónkon c. filmjét!

Ma már nem megy le úgy nap, hogy ne hangozna el valami, ami megosztja az embereket. Ezt mi magunk generáljuk. Senki más nem felelős érte, mi emberek állunk mindig egyik, vagy másik oldalra úgy, hogy nem vállaljuk a saját véleményünket. Többek között a klímaváltozás, a természetvédelem témaköre is megosztja az emberiséget, sőt! Megosztja a generációkat is.

A fiatalok úgy érzik, nincs több a világban számukra, az idősebb korosztály pedig már nem hajlandó alkalmazkodni és megváltozni. A mi korosztályunk a kettő között áll, nagyon nehéz a dolgunk, mert egyik és másik szemszögből is van rálátásunk a mai világra, mert mi vagyunk, akik „együtt nőttünk fel az internettel”.

Nagy felelősséget érzünk a vállunkon, ami a jövőt illeti. Mintha csak mi értenénk az internet nyelvén. A fiatalabbak nagyon értenek a kezeléséhez, de nem értik, mit kezelnek. Az idősebbek között viszont sokan kezelni sem tudják igazán. A fiatalok beleállnak a vitákba, a sokkal tapasztaltabbaknak pedig esze ágában sincs példát mutatni. Mi a kettő között csak állunk és pislogunk, miért nem érti senki, hogy az internet nem erre való?!

David Attenborough egész életét a világ szépségeinek megismerésére és annak dokumentálására áldozta. Közel száz éven át látta, mit nevezünk mi földi paradicsomnak, majd szomorúan meséli el, hogyan kellett végignéznie, ahogy mindezt tönkretette az ember. Minden korosztály felett 93 évesen az internetet arra használja, amire való. Jelen van többek között a Netflixen és az Instagramon is, hogy megértesse velünk, mit tehetünk magunkért.

Adott egy felület, ami minden eddigi tudásunkat felhasználva, egymást segítve létrehozhatnánk újra a paradicsomot. A bolygót nem a politika, nem a vallás és nem valami természetfeletti erő fogja megmenteni, hanem mi emberek. De csak akkor, ha együtt csináljuk!

„Ez a film David Attenborough tanúvallomása. Kinek kellene még látnia?” – Így ér véget David Attenborough: Egy élet a bolygónkon c. dokumentumfilmje. Mi láttuk. Te láttad? Ha nem, nézd meg! Ha igen, szerinted kinek kellene még látnia?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .