Macskabarát magaságyás és melegház

Polikarbonát tetejű magaságyás

Évről évre próbálunk megfelelő helyet találni a palánták számára, eddig nem sok sikerrel. A palántázás már jól működik, csak a palánták helyével van mindig problémánk. Idén úgy tűnik, hogy végre megtaláltuk a megoldást…

Volt egy kerti fóliaházunk, amit hanyag módon (de inkább kíváncsiságból) akkor is kint hagytunk a kertben, amikor már nem használtuk. Ennek az lett az eredménye, hogy a fólia kiszakadt. Az újrahasznosított ablakból készült melegház is tönkrement, betört az üvege. Mindkét esetben a macskákat gondoltuk bűnösnek, de ezek csak feltételezések, mert az ember egyik leghülyébb tulajdonsága, hogy mindig mást hibáztat maga helyett.

A fólia mozog és ami mozog, azt a macska pofozza, elkapja, megmássza. Azt feltételeztük, hogy a macska karmaitól szakadt ki a kis mobil fóliaház, de valójában nem láttuk, hogy mi történt. Az ablakból készült palántázóláda, ill. melegház is tönkrement. Betörhette a vihar, vagy egy faág, de mi azt feltételezzük, hogy a macskák miatt tört be. Ezt az esetet szintén nem láttuk, csak ítélkeztünk.

Megoldás: megérteni, nem ítélkezni

A mobil fóliaházat mi hagytunk kint, amikor már nem használtuk, az üvegtetejű palántázóláda tetejére pedig homályos emlékeink szerint egy csipőfogó esett rá, amit valószínűleg a macskák vertek le, de mi hagytuk rossz helyen! Vagyis mindkét estben mi voltunk a hibásak, nem a macskák!

Most harmadszor futottunk neki ennek a dolognak. Ablakunk már nincs amit beépíthetnénk, vásárolnunk kellett. Tanulva a hibáinkból fóliából készült melegházat nem akartunk, a polikarbonát viszont már évek óta kacsintgatott ránk.

A méret mellett fontos szempont volt a tartósság és a praktikusság. Szeles helyen lakunk, ezért masszív darabra volt szükségünk. Egy olyan tömör fából készült emelt ágyás mellett döntöttünk, ami melegház is egyben. A polikarbonát tartóssága (jégeső, stb.) kérdéses volt, mert a kínálatban láttuk, hogy többféle (egy kamrás, két kamrás, stb.) van belőle. Döntöttünk, majd a videóból megtudhatod, hogy jártunk…

További videókért iratkozz fel a YouTube csatornánkra is és/vagy légy csatornatagunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .