Megnéztük: Társadalmi dilemma

Társadalmi dilemma

Kevés lájk jött. Nagyon kevés. Ennyire rossz vagyok? Csúnya vagyok? Én vagyok a hibás? – Ismerős gondolatok? Eleged van a sok okoskodóból? A negatív emberekből? Nem vagy vele egyedül! Nézd meg a Társadalmi dilemma c. filmet és ajánld a barátaidnak is!

A Társadalmi dilemma c. film a mai kor technológiájának veszélyeire, mindannyiunk irányíthatóságára hívja fel a figyelmet és a depresszióra, valamint polgárháborúra, mint a lehetséges következményekre figyelmeztet. Az irányító pedig – bármilyen keserű az igazság – nem mi vagyunk, hiába élünk mindvégig ebben a hitben!

Az ember ösztönösen tartozni akar valahová és a közösségi oldalakon látszólag mindenki megtalálja a maga szájíze szerinti közösséget. Csoportokba rendeződünk, hogy olyan emberekkel vegyük körbe magunkat, akiknek hasonló az érdeklődési köre. A csoportokban mégis mindig balhé kerekedik, mert rájövünk, hogy mégsem vagyunk egyformák, hiszen nem vagyunk klónok és barátainkat sem csupán az alapján válasszuk meg, hogy mi a kedvenc virága…

A film szerint mindenki éli bezárkózva a kis tökéletesnek hitt világát, ami kinek a lapos hasban, kinek a lájkok számában, kinek pedig az eladott termékek számában nyilvánul meg. Kamu ábrázatunknak kamu értékeléseiben hiszünk és kamu érzéseink vannak. Mindezt egy érzésmentes szmájlival nyilvánítjuk ki saját kis minket ójaj de szerető közösségünknek.

A megosztottság mindig a csoportosulásoknak köszönhető, hiszen akinek kedvence a tulipán („Hehehe”! :D), a tulipán csoportba fog elszeparálódni és vakon csak a tulipánt fogja látni! Ez önmagában még nem lenne probléma, de mások a nárciszban hisznek és a nárcisz csoportban szídják a tulipánosokat. Hogy ennek mi értelme?!

Ezek a szeparációk az ember számára nagyszerű lehetőségek, de amilyen hasznosak olyan sok veszélyt is rejtenek, hisz az egyetlen igazi értékből, az időnkből vesznek el. Az idő jelentőségéről már sokszor beszéltünk mi is, de hogy itt pontosan miről van szó, azt a filmből fogod megtudni!

Vajon hová vezet a tökéletesnek hitt világ?

Amikor gyerekek voltunk, még nem volt internet, minket a televízió varázsolt el és kényszerített a négy fal közé. Gyermekként meséket néztünk, felnőttként pedig filmeket. Akármelyikről van is szó, a mozgóképek mindegyikében volt egy jó és egy rossz főhős.

Akár a kedves kis Hupikék törpikékre gondolunk, akár Rambóra, a történetek mindig egy gonosszal szemben zajlottak. Emlékszel még, hogy milyen szerepe volt a kriptonitnak a Superman című filmben? Több mint harminc évvel később az Avatar c. sci-fi története is a pusztításról szól, vajon honnan merítenek ezek a történetek?!

A Társadalmi dilemma előzetese eredeti nyelven

A Társadalmi dilemma c. film egy nagyon aktuális dokumentumfilm, aminek a fő mondanivalója, hogy a történet nem mese és nem csak egy film, hanem a valóság! Hogy főhősök akarunk lenni, vagy főgonoszok, az csak rajtunk áll! Rajtad is!

Ha te is láttad a filmet, oszd meg velünk a véleményed! Biztos neked is tucatnyi gondolatot ébresztett a fejedben! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .