Önkifejezés bohém környezetben: metálpárna

Fekete díszpárna piros szimbólummal

Miközben próbáljuk a tél ablakon beszűrődő sötétségét kirekeszteni és helyette színekkel megtölteni az otthonunkat, egyszercsak vége a karácsonynak. A karácsonyfaizzók a lelkesedésünkkel együtt dobozba kerülnek és a sötétség végül bejut a házba. Nem marad más hátra, mint megölelni egy párnát, és alkotni valami szépet.

Időközben átrendeztük a szobát, így a nagy barna szekrény a hálószobában többé már nem bejárata a kis kuckónak, amit pár éve építettünk. A Narniának becézett kuckó így „csillagkapu” nélkül maradt, de annál csalogatóbb volt, mert sokkal közelebb került hozzánk: a hálószoba részévé vált.

Az utóbbi időben gyakran volt szükségünk vigaszra, de nem volt alkalmunk rá, hogy a nyugiszobában tartózkodjunk. A kuckó ugyanakkor túl jól sikerült a ritka használathoz. Az a sok színes párna a megnyugvást jelentő puhaságával és ölelhetőségével, némelyiknek a bársonyos tapintása, vagy épp a mintázata közel volt, ugyanakkor nagyon messze is, hiszen a téli időszakban szívesebben tartózkodik az ember a kályha közelében…

Színes és bohém, fekete és metál

Régóta tetszettek a színes, bohém stílusú nappalik, amelyek az interneten fellelhetőek. Rájöttünk, hogy azt a változatosságot, ami a világ színességét fejezi ki, nem csak egy ficakba lehet besűríteni, hanem a közvetlen életteredbe is, ahol a nap nagyrészét töltöd. Ha ez a nappalit jelenti, a szivárvány színeit követve válogatni kezdtük az ágytakarókat és a plédeket, a párnák meg a bolondját járatták velünk…

Színes takarót kerestem, de néhány szemtelen párna mindenáron a látóterünkbe furakodott, így nem tudtam kiverni a fejemből a párna ölelésének gondolatát és azt, hogy egy takaró párna nélkül olyan, mintha egy anyát szakítanák el a gyermekétől.

Végül megtörtem. A takaró keresgélés kiegészült a díszpárna kereséssel és akkor beugrott…

Mi az, ami még a hülye, sötét téli időszakban is képes hatni az ember lelkére? Mi az, ami képes felülírni minden negatív energiát? Ha a környezeted szép, mert feledteti a sötétséget. Mi képes ilyesmire? A természet, a nyugalom, a színek és a zene. Tehát fogtam a metálzenét és belepasszíroztam a sajátosan bohém vadonatúj életterünkbe.

Metálpárna bohém környezetben

A nappalit mindössze két színes takaró és a kuckóból áthozott párnák segítségével megtöltöttük színekkel. Azt is mondhatnám, hogy energiával. De hiányzott még valami… Pl. egy metálos díszpárna…

Többször is emlegettük már, hogy miért jelent sokat számunkra a Manowar zenekar. Ha valami ilyen jelentős szerepet tölt be az életedben, akkor azt is szereted, ha “mindig veled van”. Az új szerelem a szintén sokat emlegetett Lord Of The Lost. Ők is vezető szerepet töltenek be az életünkben, ezért jó érzés, ha van egy-egy zenekaros pólód. De a kedvenc pólóidat nem hordod otthon, ezért otthonra is kellett valami. Így alakult ki egy Fílgúdosan bohém környezet a nappalinkban, ahol a színek és a metálzene határozottan megférnek egymás mellett.

Tudom, hogy a pólónyomás mellett létezik már párnára is szitanyomás, de én egyedit akartam és olyat, ami nem kopik el a használattól. Ezért a metálpárnákat szándékosan kézzel varrom, mert az kikapcsol. Olyankor nem kell gondolkodni, csak arra fókuszálsz, ami előtted van. Ez lenne a meditáció?! Mindegy, a lényeg, hogy találtam valamit, ami kedvez az alkotói nyughatatlanságomnak és ami szebbé teszi a hétköznapjainkat. …és nem csak télen!

A következő hetekben és hónapokban biztosan fogok még néhány párnát varrni, mert vannak ötleteim. Nem csak metálpárna készül majd, mert a zenekarok mellett van más is, ami fontos az életünkben. Határozottan kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .