Sárga paradicsom szüret és fehér paprika jelentés

Aligha ismerünk mégegy olyan házasságot a zöldségek között, mint amilyen a paprikáé és a paradicsomé! Mindkét zöldség hónapokon át szippantja magába a napocskát, amit mi örömmel fogyasztunk el akár nyersen, vagy lecsóba főzve.

A magas ágyásban az áprilisban ültetett máknak és metélőhagymának kellene lennie. Sajnos a máknak nyoma sincs, míg a metélőhagyma növöget, de elég gyengus szegény.

A kerítés mellett nagyra nőtt sárga paradicsom ültetéséről nem készült videó, de valamikor nyár elejénk kerültek elültetésre a magok. A paradicsom palánták kiültetésére májusban került sor, míg a paprika palántákat júniusban ültettük ki szabadföldbe.

Rendszeres slaggal történő locsolás és öntözőrendszer nélkül így néznek most ki a zöldségeink. Lehet, hogy nem csináltunk mindent úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, de büszkék vagyunk a saját kis terméseinkre, nagy élmény ez minden évben anélkül is, hogy szigorú szabáéyokhoz tartanánk magunkat.

A levendula is egyre gyarapszik, még anyukáinknak is tudtunk adni belőle! Köszönjük mindenkinek minden eddigi tanácsát! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .