A történelem legbátrabb sárga gumikacsa csapata

Sárga gumikacsa invázió

Ki ne emlékezne Leonidászra és a háromszázakra, akik a filmben a hatalmas perzsa túlerő ellen harcoltak? Íme a történelem legbátrabb sárga gumikacsa serege, akik bár sokkal többen voltak, mint a spártai katonák, még nagyobb túlerővel álltak szemben, de a végsőkig harcoltak a szabadságukért…

Amióta a nap felkel, tudjuk, hogy a sárga szín fontos mondanivalót hordoz. A kacsák kiskorukban sárga színűek és katonás sorban közlekednek, akár a libák. Ennek megfelelően a sárga gumikacsák is egész életükben „katonásak” akartak lenni, mindig is arról álmodtak, hogy egyszer valami igazán nemes célért küzdhetnek majd. A „fürdőkádi játék” néven aposztrofált, sokat látott élénk sárga barátaink a 2014-es évig annyi megaláztatáson estek már át a fürdőkádban, hogy éppen itt volt az ideje, hogy történjen végre valami!

2014-ben megrendezésre került egy ú.n. „Kacsafutam”, ahol felcsillant annak a reménye, hogy a gumikacsák végre kiszabadulhassanak a skatulyából, amit rájuk aggattak és végre többnek lássák őket, mint holmi kádjáték. A gumikacsák vadonatúj citromsárga angyalbőrbe bújva, feszített mellkassal várták a startot. A futam elindult, a verseny rövidesen véget is ért, a 100 nyertes kacsát ováció közepette ünnepelték, amikor egy óvatlan pillanatban, többezer sárga gumikacsa vágott át a „Dunapülai szoroson”, dacolva a széllel.

A gumikacsák ezzel megvívták szabadságukat…

Íme tíz a világ legbátrabb sárga gumika hadseregéből.

Sajnos azonban nem tartott sokáig az öröm, mert hamarosan a helyszínre érkeztek a gumimacik, akik gumibogyószörppel segítettek az emberszabású résztvevőknek. A gumibogyószörp hatásos volt, ennek köszönhetően sokunk lábán ott termett a „hétmérföldes gumicsizma”, így az emberszabásúak gyorsan utolérték a gumikacsákat. Ezek közül mutatunk most be ismét 10 kacsahőst. Az előző tíz kacsa bemutatója itt érhető el.

1992-ben egy Kínából Seattle-be tartó konténerszállító hajó viharba keveredett. A konténerekből összesen 29.000 db gumijáték borult a Csendes-óceánba. Az esetről egy könyv is született Moby Duck néven. Azt hihetnénk, hogy az évtizedek óta tartó, a világ számos pontján megrendezésre kerülő Kacsafutam (Duck Race) ötlete is innen ered, a német Wikipedia szerint azonban az első gumikacsa versenyre 1987-ben került sor Ottawában. Magyarországon először a 2014-ben szerveztek ilyen versenyt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .