Álomképből álomkonyha: megújuló télikonyha

Álomkonyha

Az elérhetetlennek tűnő álmok azért elérhetetlenek, mert mi tesszük azzá őket. Az álomkonyha sem elérhetetlen, ha a saját álmodat váltja valóra és nem másét!

Gyermekkorában az ember sokat álmodozik az elérhetetlenről, hiszen akkor még óriási a világ. József Attila megtanított rá, hogy a távolság mint üveggolyó elérhető. Ezzel az is bevésődött, hogy minden csupán egy „elérhető üveggolyó”, ha teszel érte.

"A távolságot, mint üveg
golyót, megkapod, óriás
leszel, csak hunyd le kis szemed, -
aludj el szépen, kis Balázs."

Aki egy üveggolyót is csak kristálygömbként tud elképzelni, soha nem fogja elérni azt a távolságot, amiről a költő ír. A boldog embert nem a tárgyak és a vagyon teszi boldoggá, hanem a céljainak eléréséért megtett út, amitől valakinek érezheti magát.

Álomkonyha megvalósítása pofonegyszerűen: ne gondold túl!

A kis Balázsnak csak aludnia kellett az üveggolyóért, nekünk pedig egy életen át véghez kell vinnünk az elképzeléseinket ahhoz, hogy érezzük a saját életünket. Ehhez tárgyakat, vagy élményeket halmozunk fel. A tárgyak halmozásának soha nincs vége és örök elégedetlenséggel párosul: a kütyüknek szekrény kell, a szekrénynek hely kell és így tovább. A saját élményeinkhez viszont csak akarni és tenni kell, ill. szeretni amit csinálunk.

Ha te is az élmények gyűjtése mellett döntesz, akkor felszámolod magad körül a fojtó megfeleléskényszert és csak magadért, ill. magatokért cselekszel. A jövőn történő állandó aggályok helyett azon dolgozol a jelenben, hogy minél több eszmei értékkel töltsd meg saját múltad kincsesládáját.

Te készítettél már fából vaskarikát? Vagy ha azt nem is, akkor valami olyat, ami a közízlés számára elképzelhetetlen, neked mégis sokat jelentett? Várjuk hozzászólásodat! =)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .