Fahasogatás könnyedén: nem utálni kell, hanem csinálni

Fahasogatás

Évmilliókkal ezelőtt az ember azt az életet élte, amiben nem kellett megküzdenie sem a kilókkal, sem az egészségügyi problémákkal és önbizalomhiánya sem volt. Mi lehet ennek az oka?

A férfiak vadásztak, a nők bogyókat gyűjtöttek, de mindenképpen mozgásban voltunk, nem heverésztünk egész nap sem a TV, sem az internet előtt. A munkánk a saját létfenntartásunkról szólt, nem voltak befizetnivalóink, mert független életet éltünk, döntéseinket csak a természet befolyásolta.

Mi romlott el?

A kényelem és a másoknak való megfelelés rontott el mindent. A kényelem felülírta a szükséget és az ésszerűséget. Ma már semmit nem végzünk el úgy, hogy ne gondolnánk arra, hogy „Mit fog szólni?”. A személy teljesen mindegy, de mindig van egy személy. Lehet ez a szülő, a szomszéd, a tanár, vagy a főnök, de még a legjobb barátunk is. Újra és újra mindig ugyanaz a lemez szól a fejünkben: Vajon mit fog szólni?!

Ételeinket úgy készítjük el, hogy az fotózható legyen az Instán. A poszt kikerül, majd várjuk, hogy „mit fognak szólni”. Lapos hasat sem azért akarunk, mert az egészséges, hanem mert az esztétikus és az tetszik mindenkinek. Saját otthonunk berendezése során szintén gyakran merül fel a kérdés: mi lesz a vendégekkel?!

Akadálymentesítéssel egybekötött fahasogatás

Az önbizalomhiány zöme abból fakad, hogy hiú ábrándot kergetünk. Tökéletes nem létezik, de az életünkből leélt idő viszont egyre csak nő. Egyszerűen csak élni és élvezni kell az életet amíg lehet. A fahasogatás csak annak utálatos, aki utálja csinálni.

Miért gondolunk a fahasogatásra úgy, mint teherre?! A fahasogatás magunkért történő, természetes tevékenység. Napon történik, a természet közelében és mozgást jelent, ami egészséges. Ráadásul látványos és eredményes, hiszen a munka végeztével tudod, hogy megdolgoztál az otthonod melegéért. Mi utálnivaló van ebben?!

A fahasogatás azon ritka dolgok egyike, ami nem másért történik, hanem saját magunkért. Miközben készül a téli tüzelő, van időnk gondolkodni. Ilyenkor számos ötlet és megoldás születik a fejünkben a problémáinkra. Ezért a fahasogatásra szánt idő sokszorosan hasznos és a legkevésbé sem utálatos tevékenység!

Az egészséges életmódra, az önbizalom növelésére, a mozgásra is megoldást jelentő fahasogatás valójában itt hever a lábunk előtt, csak mindenki utálja csinálni…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .