Saját kutyáink: Blacky, Beigli, Kormi

Amióta együtt vagyunk, mindig volt kutyánk. Vidéki életünk is kutyával indult, de Beigli az első évben csillaggá változott…

Blacky egy törpe uszkár volt. Én vele nőttem fel, általa nevelődtem kutyássá. Amikor Thomasszal megismerkedtünk, még együtt sétáltattuk Blacky kutyát Gazdagréten (ott laktunk azelőtt), később a belvárosban. Blacky 12 éven át tette értékesebbé az életemet, ill. életünket, de Beigli érkezésével „kutyultunk el” igazán…

Beigli kutya a húgom végett került hozzánk egykor, még Budapesten. Akkoriban én még kézzel-lábbal tiltakoztam, hogy megint kutyánk legyen, hisz nagyon fájt Blacky elvesztése. Amikor megtudtam, hogy a húgom egy kutyával érkezik haza, alig vártam, hogy a kis kancsal Beiglit ölbe vegyem. Beigli, a beagle imádnivaló rosszcsont volt, vele a 12 év minden egyes napját reggeltől-estig együtt tölthettünk az otthoni munkánk végett. Csak nyaralni nem vittük őt magunkkal, amit nagyon sajnálunk így utólag is, de megvolt rá az okunk.

Saját kutyáinkon túl a kutyák jöttek-mentek az életünkben. Aktív kutyások voltunk, az állatvédelemben is részt vettünk. Mazsolát, a magyar vizslát már itt vidéken ismertük meg, akit hozzásegítettünk ahhoz, hogy hazajusson, miután elcsatangolt. A faluban volt egy fehér kutyi, akit a kúthoz menet mindig megsimiztünk. Ő örökölte meg Beigliként utolsó száraztápjának maradékát. Beigli játékait ismerősöknek adtuk, flexi pórázát pedig Herby és kutyája, Hope kapta meg.

De külföldön is voltak kutyáink, ezen rövidke ismeretségek közül kiemelendő a kis keverék Kormi kutyához fűződő történetünk, aki kedvenc görögországi nyaralóhelyünkön saját kutyánkként töltött el velünk egy egész hetet. Kormi jött velünk a partra, őrizte a törölközőnket, jött velünk kirándulni a hegyekbe és a faluba is, amikor vásárolni mentünk. A történet tényleg hihetetlen és mesébe illő! Kormit saját kutyánknak tekintjük.

Hálásak vagyunk a sorsnak, hogy saját kutyáink közül Beigli legalább az utolsó évét itt tölthette velünk vidéken, vidéki szobakutyaként. Beiglinek saját weboldala van, ami a mai napig működik. Beigli nevéhez fűződik a beagle fajtamentés létrejötte is, 2009-ben az ő weboldalának fórumán kezdték el szervezni látogatóink a később BeagleÉRT Közhasznú Egyesület néven létrejött fajtamentő csoportot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .