Tűzifa vásárlás: megérkezett az első kaloda

Íme az első adag tűzifánk, amit a neten rendeltünk. Tavaly a pince tartalékait használtuk, ezért még nem tudtuk felmérni pontosan, hogy mennyi fára lesz idén szükségünk. 3-4 kalodára tippelünk, amiből ez az első. Egyszerre sajnos nem tudtuk megvenni mindet, mert baromi drága a tűzifa, de az első legalább megvan. Nekünk ez is nagy eredmény…

A neten annyi átverés van a tűzifa kapcsán, hogy már senkiben nem bízik az ember. Igaz, ez egyébként is így van a mai világban. A képen látható fák tölgy-csertölgy tűzifa vegyesen. Harminc centisnek ígérték, hálóban hozták. Lemértük, a méret is stimmelt és korrektnek tűnt a cég.

A szállító is nagyon korrekt volt. Billentős autóval jött, ki kellett centiznije a bejutást a kapun, de bejött és borított. Nem minket, hanem a száraz tűzifát, amit rendeltünk. Ha minden áron bele kéne kötnöm a cégbe, akkor az online kommunikációt említeném meg. Sajnos e-mailre nem válaszoltak és Facebookon sem, így neten nem tudtuk leadni nekik a rendelést.

Ezen a képen egy majd’ tenyér nagyságú darázsfészek látható, aminek lakói a tűzifa borításakor fejvesztve menekültek. Megvártuk, amíg távoznak, és később pakoltuk el a tüzelőanyagot a helyére. A darázsfészekre úgy gondolom, mindig számítani lehet, mert a darazsak és az egerek imádják a farakásokat. Szóval ebbe én nem kötnék bele.

Szóval a netes rémhírek ellenére korrektnek tűnő cégtől kaptuk a tűzifát, mindenféle hulladék nélkül. A fa augusztusban érkezett és száraznak tűnt, de egészen október végéig tovább száradt a direkt tűzifa tárolására kialakított előtető alatt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .