Vacsora a természetben: zsíros kenyér hagymával

Kerékpár

A legtöbben folyamatos stresszben élnek és sajnos ez meg sem fogalmazódik bennük. Egy hitelt visszafizetni a természet nem tud, de az idődet, amit rá áldozol meghálálja. A természet a nyugalom, a nyugalom pedig mentesít a stressztől. Az ebből eredő tisztánlátás pedig elvezet a problémáid megoldásához!

A legtöbb ember szeret panaszkodni. Nem csak a szegények, az átlagos életet élők és a jómódúak is. Minél többet panaszkodsz, annál biztosabb, hogy stresszes az életed. De akkor miért nem változtatsz rajta?! Nem is gondolnád, milyen egyszerű dolgokra van szükséged! Mikor kajáltál pl. utoljára a természetben? Mikor áldoztál magadra időt utoljára?

Vacsi a természetben

Régen mi is ilyen életet éltünk. Megkaptuk a fizetésünket, elmentünk a plázába kajálni és ha már ott voltunk, vettünk ezt-azt. Úgy érzetük, hogy erre van szükségünk, de tévedtünk. Azok a tárgyak, amiket akkor vettünk talán már meg sincsenek és nem lettünk boldogabbak, egyáltalán semmit sem tettek hozzá az életünkhöz, legfeljebb az adott napunkhoz.

Figyeld meg, hogy párkapcsolatban minden vásárlás vitával jár. A különböző vélemények ilyenkor éleződnek ki, mert dönteni kell, hogyan tervezz, hogyan jártok jobban. Ilyenkor az egyik fél nagy eséllyel másképp gondolja mint a másik, hiszen nem vagyunk egymás klónjai. Ettől még ugyanazt akarjuk, csak más megközelítésben.

A két vásárlás közötti időszak ezzel szemben sokkal nyugodtabb, mert úgy lehetsz együtt a kedveseddel, hogy nem kötnek meg a számgenyók. Mert mindig a számok teszik elégedetlenné és megfelelni akaróvá az embert:

  • Hú, már ennyi az idő? Elkések, nem vagyok elég jó.
  • Hármas lett a dolgozatom. Kevés voltam, nem vagyok elég jó.
  • Ennyi kilót kell még fogynom. Nem tudom megcsinálni, nem vagyok elég jó.
  • Nincs rá pénzem. Nem dolgozom eleget. Nem vagyok elég jó.
  • Csak ennyi lájkot kaptam? Nem volt jó a fotó, nem vagyok elég jó.

…és még sorolhatnánk…

Tölts el egy hétvégét számok nélkül! Menj el kirándulni és csináld azt, ami épp akkor épp ott jólesik. Nekünk az esett jól, hogy elmentünk a biciklis pihenőhelyre vacsorázni. Zsíros kenyeret. Mert ez is örömöt tud okozni úgy, hogy közben nem zárja ki a gyros házhozszállítását sem.

Nem először csináltunk ilyet…

A féket végül nem kaptuk meg. A webáruház, ahol a szekrényünket és a féket megrendeltük, az alábbiakat írta: „Megrendelését nem tudjuk teljesíteni”. Tovább nem várhatunk a fék javításával, ezért kerékpár szervízbe kellett mennünk…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .