
A természet nem csak színes látványával ajándékoz meg minket újra és újra, de örökké változó ízével és illatával is lenyűgözi az érzékszerveinket. Hol az eper édes illata kívántatja magát, hol az angyaltrombita bódító illata bilincsel magához, legutóbbi bejegyzésünkben arról is beszámoltunk, hogy olykor még a kerékpárút is csupa meglepetés…
Évekkel ezelőtt bevallottuk, hogy titokban boszorkányok vagyunk. Meséltünk már arról is, hogy milyen fontos számunkra a víz. Ennek szűkében ráébredsz, hogy hiába van a feletted állók birtokában a vízhálózat ha nem esik az eső, ezért miindig is a természet marad az úr. Ilyen gondolatok mentén a figyelmünk az alternatívákra terelődött. Az alternatívákra, amelyek nem boltból, hanem természetből valók. Ilyen például a gyümölcs. A gyümölcs beérve közvetlenül a fáról leszedve a legfinomabb, de előfordul, hogy a termés meglódul. Ilyenkor különbözőféleképpen dolgozza fel őket az ember. A kompótokat és a befőtteket már ismerjük, sütemény recepteket itt találsz, de van itt más is! A kerti fűszerek és gyümölcsök italoknak is kiváló alapanyagai!
Málna és menta: a természet selymesen lágy íze
Tégy 2-3 szem málnát egy pohár vízbe két mentalevél kíséretében! Frissítő italodnak nem lesz olyan intenzív íze, mint a bolti málnaszörpöknek, és a víz színe sem fog megváltozni, de érezni fogod a természettel való együttélés csodáját.

Bodza és citrom: hűsítő alternatíva limonádéra
Citromot a boltból kell hozzá beszerezni, a bodza pedig Magyarországon őshonos növény. Ha nem írtasz ki minden „gyomnak” hitt növényt a kertedből, a bodza előbb vagy utóbb tiszteletét teszi nálad is. Vízben áztatva, citromkarikákkal felturbózva, cukorral édesítve fantasztikus frissítőket készíthetsz belőle!
Eper és keksz: édes és még akarod!
Még Pesten, a Mekiben volt alkalmunk megkóstolni azt az eper shake-et, ami keksszel készítenek. Nem is gondolnád, hogy a keksz milyen fantasztikus ízt kölcsönöz az egyébként is kásás jeges italnak! Sok évvel később, amikor először csemegéztünk saját eperből, készítettünk belőle lekvárt. Azt az ízt soha nem fogom elfelejteni! A bolti szamócadzsemet még említeni sem érdemes hozzá képest. Ugyanezt az ízt lehet italba is belevarázsolni, csak egy kis keksz kell hozzá és tej, vagy víz.

Cseresznye és fahéj: különleges ízek kedvelőinek
A cseresznye nem csak piskótába tehető! Miután kimagoztad, fahéjjal és cukorral ízesítve néhány szem keksz kíséretében turmixold le és készíts belőle cseresznye turmixot tej nélkül! Ennek az italnak az elkészítéséhez a beérett, édes korai cseresznyét ajánljuk! Garantáljuk, hogy nem utoljára ittál ilyet!
Levendula és körte: imádják egymást!
A körte smoothie a körte leturmixolva. Édesíteni nem szükséges, mert a körte önmagában is nagyon édes, de levendulával ízesíthető, mert jól állnak egymásnak.

Levendulás, vagy narancsos mandulatej
Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kapnak a növényi tejek. A vegán életmód sokak számára szükségessé tette az állati eredetű tej pótlását, amit rizs, vagy különböző olajos magvak pépesítésével és higításával állítanak elő. Te is könnyedén el tudod készíteni házilag, az pedig, hogy milyen ízekkel bolondítod meg, csak a fantáziádon múlik!
Az Édenkert ízei a természetben találhatók. Kóstold meg te is a bodzalevet, körteszmutyit, levendulás limonádét, cseresznye turmixot és bármilyen mixet, ami kipattan a fejedből! Gyümölcsök, fűszerek, olajos magvak és bármi a turmixba tehető, csak ki kell tapasztalni! Az se riasszon vissza, ha nincs narancsfacsaród! Egészségedre!
