Hamburger a kertből: csak két hozzávaló és a többi a kertedben megterem!

Élete során az ember mindig változik, így a véleménye is más lesz. Ha pedig városból vidékre költözöl, sok minden átértékelődik az életedben. Ilyen többek között az étel…

Annak idején rendszeresen jártunk gyorsétterembe. Hol egyikbe, hol a másikba, hol pedig pizzát rendeltünk, vagy gyrost ettünk valamelyik plázában. Egyiket sem zártuk ki az életünkből, de nem is jellemző már ránk, hogy ilyen helyen ennénk. Ha el is jutunk a városba, akkor sem élünk már mindenáron ezekkel a kényelmes lehetőségekkel.

A büfé ételeket (melegszendvics, hot-dog) mindig is jobban szerettük, de az már nagyon régen volt. A hamburger végképp nem tartozik azok közé az ételek közé, aminek a fogyasztása ránk jellemző lenne, de vidéken, zöld környezetben enni annyira más mint futtában a városi zajban, hogy úgy gondoltam, ez megér egy posztot.

Akárcsak a gyros alapanyagai, a hamburger is csupa zöldségből áll. Persze a hús mindkettőnél szerepet játszik, de elsősorban a zöldségek teszik színessé és kívánatossá ezeket az ételeket. Zöld környezetben elfogyasztani egy ebédet, miközben lágy szellő fúj, annyira szép és természetes élmény, olyan igazi és megnyugtató érzés, bárhol is kerül rá sor…

A reggeli narancslé, a párizsis zsemle a pataknál, a lekváros fánk a kastélynál, vagy bármi más étel olyan más tud lenni akkor, ha időt különítesz el rá. A nyaralások, a fesztiválok is ezért olyan jók, mert az ilyen apróságokból eredő jó érzések összessége jelentik számunkra az élményt.

Képzeld el, hogy a napsütötte paradicsom, a friss, ropogós hagyma, a zsenge saláta is mind-mind a te kertedben nő! Temérdek szín és ízkavalkád úgy, hogy közben nem rohansz sehová, nem felelsz meg semmilyen táplálkozási irányelvnek, egyszerűen csak élvezed az életet annak minden ízében, színében és formájában úgy, ahogy te szeretnéd!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .