Egyszerűen csak ebéd abból, ami van. Hagyma, paprika, pritamin paprika, borsó és bodza rízzsel. A színek mindig jókedvre derítenek! A virágzás mindenkit jó érzéssel tölt el. A naplemente is. Ha egy zöldséges rizst eszel és kipróbálsz hozzá valami újat, az is! Próbáld ki magadon! Nem (csak) az íz a lényeg, hanem az étel látványa is!
Bodzás tavaszi rizs recept
A bodza íze nem igazán érződik, de szezonális ehető növény lévén ártani nem árt, ha kap belőle az emberi szervezet! A virágpor állítólag nagyon egészséges, a bodzát is dícsérik, mi meg egyszerűen csak szépnek tartjuk a tányérban.
Hozzávalók
- TV paprika: 1 db
- kaliforniai paprika: 1 db
- vöröshagyma: 1 db
- borsó: 250 g
- rizs
- bodzavirág a kertből
Elkészítés
Ha puha borsót szeretnél, akkor főzd meg előre! Készíts egy adag rizst is külön (a só ne maradjon ki!)! A paprikákat és a hagymát kevés olajon süsd puhára és üvegesre! Ha szükséges, minimális víz hozzáadásával puhíts rajta! Ha kész, keverd hozzá a rizst és a borsót, majd szórj rá bodzavirágot! Jó étvágyat! =)
A bodzavirágból lehet még készíteni szörpöt és hideg üdítőt, valamint palacsintatésztába mártva is ajánlják! Bodzás üdítőt már mi is készítettünk, de rengeteg ötletünk van még a felhasználására, hiszen a kert tele van mindenféle földi jóval, amivel még lehet fokozni az ízeket és az élvezeteket!