Tavaszi rizs bodzavirággal

Tavaszi rizs

Egyszerűen csak ebéd abból, ami van. Hagyma, paprika, pritamin paprika, borsó és bodza rízzsel. A színek mindig jókedvre derítenek! A virágzás mindenkit jó érzéssel tölt el. A naplemente is. Ha egy zöldséges rizst eszel és kipróbálsz hozzá valami újat, az is! Próbáld ki magadon! Nem (csak) az íz a lényeg, hanem az étel látványa is!

Bodzás tavaszi rizs recept

A bodza íze nem igazán érződik, de szezonális ehető növény lévén ártani nem árt, ha kap belőle az emberi szervezet! A virágpor állítólag nagyon egészséges, a bodzát is dícsérik, mi meg egyszerűen csak szépnek tartjuk a tányérban.

Hozzávalók
  • TV paprika: 1 db
  • kaliforniai paprika: 1 db
  • vöröshagyma: 1 db
  • borsó: 250 g
  • rizs
  • bodzavirág a kertből
Elkészítés

Ha puha borsót szeretnél, akkor főzd meg előre! Készíts egy adag rizst is külön (a só ne maradjon ki!)! A paprikákat és a hagymát kevés olajon süsd puhára és üvegesre! Ha szükséges, minimális víz hozzáadásával puhíts rajta! Ha kész, keverd hozzá a rizst és a borsót, majd szórj rá bodzavirágot! Jó étvágyat! =)

A bodzavirágból lehet még készíteni szörpöt és hideg üdítőt, valamint palacsintatésztába mártva is ajánlják! Bodzás üdítőt már mi is készítettünk, de rengeteg ötletünk van még a felhasználására, hiszen a kert tele van mindenféle földi jóval, amivel még lehet fokozni az ízeket és az élvezeteket!

 

Vélemény, hozzászólás?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.